FEATUREDΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Super League: Δέκα ελεύθεροι παίκτες που δεν βρήκαν ομάδα

Η μεταγραφική περίοδος στη Super League ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου και το περιθώριο υπογραφής ελεύθερων παικτών έληξε δύο εβδομάδες αργότερα.

Μαζί με την Ελλάδα, τα αντίστοιχα “παράθυρα” έκλεισαν και σε πολλές άλλες χώρες, με συνέπεια να ξεμείνουν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ομάδα.

Ο Κώστας Μήτρογλου είναι μία τέτοια περίπτωση που την περσινή σεζόν βρισκόταν στη χώρα μας και πλέον είναι ελεύθερος, ωστόσο ο άλλοτε διεθνής επιθετικός δεν είναι η μοναδική.

Το SPORT24 συγκέντρωσε δέκα από τις πιο χαρακτηριστικές και σας τις παρουσιάζει.

Λούμορ (26, Άρης)

Υπέγραψε το καλοκαίρι του 2021 στον Άρη ως ελεύθερος από τη Σπόρτινγκ κι έχοντας θητεία ως δανεικός στη Μαγιόρκα το 2020-2021. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες για το αριστερό άκρο της άμυνας, όμως με την υπογραφή του συμβολαίου, έμαθε ότι πέθανε το 4 εβδομάδων παιδί του, που βρισκόταν σε θερμοκοιτίδα σε νοσοκομείο της Γκάνας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων από τον τοκετό.

Ο Λούμορ σε αγώνα του Άρη κόντρα στον ΟΦΗ

Ο Λούμορ σε αγώνα του Άρη κόντρα στον ΟΦΗ© INTIME SPORTS

Τα δεδομένα ήταν αρνητικά εξ αρχής και δεν βελτιώθηκαν στη συνέχεια. Ο 26χρονος Γκανέζος δεν έπεισε τους προπονητές του Άρη για τη χρησιμότητά του και από τα μέσα της σεζόν αναζητήθηκε φόρμουλα για να λυθεί το διετές συμβόλαιό του. Ολοκλήρωσε τη χρονιά με δώδεκα συμμετοχές και συνολικά 624 λεπτά και αποχώρησε ως ελεύθερος, χωρίς αυτή η θητεία στην Ελλάδα να τον βοηθήσει στην αναζήτηση ομάδας.

  • Αξία Transfermarkt: 700.000

Άλεξ Σοάρες (31, Βόλος)

Ο Άλεξ Σοάρες επέστρεψε στην Ελλάδα ύστερα από τη θητεία του στον Πανσερραϊκό το 2012-2013, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζε. Ο μεγάλος αδερφός του Φιλίπε Σοάρες του ΠΑΟΚ αγωνιζόταν αρχικά ως αλλαγή και μόνο προς το τέλος της σεζόν έβγαλε σερί 90λεπτα.

Ο Άλεξ Σοάρες του Βόλου σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τη Super League 2022-2023 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο | Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Ο Άλεξ Σοάρες του Βόλου σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τη Super League 2022-2023 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο | Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022© Eurokinissi Sports

Ο Πορτογάλος κεντρικός μέσος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 23 συμμετοχές και 1.074 λεπτά στον Βόλο και ανήκει κι αυτός στο γκρουπ παικτών που αποχώρησαν από τους Θεσσαλούς ύστερα από το πρώτο παιχνίδι των playout.

  • Αξία Transfermarkt: 350.000

Βαχίντ Σελίμοβιτς (25, ΟΦΗ)

Ο κεντρικός αμυντικός από το Λουξεμβούργο αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020 για να καλύψει τις τρύπες στα μετόπισθεν του ΟΦΗ, όμως το άγριο παρουσιαστικό του δεν ήταν αντίστοιχο με την απόδοσή του στο γήπεδο. Δεν κατάφερνε ούτε να τρομάξει ούτε να κόψει τους αντιπάλους του στον αγωνιστικό χώρο και γι’ αυτό έμενε εκτός πλάνων για πάνω από τα μισά παιχνίδια της κάθε σεζόν.

Ο Σελίμοβιτς στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Αστέρα

Ο Σελίμοβιτς στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Αστέρα© EUROKINISSI

Αγωνίστηκε στην πρεμιέρα των playouts την περσινή χρονιά και στη συνέχεια αποχαιρέτησε το σύλλογο και έλυσε το συμβόλαιό του, με 30 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

  • Αξία Transfermarkt: 400.000

Ράιν φαν λα Πάρα (31, Απόλλων)

Ο Ράιν φαν λα Πάρα είχε παρόμοια σεζόν με τον ετεροθαλή αδερφό του, έστω και σε διαφορετικό επίπεδο. Ο εξτρέμ του Απόλλωνα δεν κατάφερε να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του, κάτι που συνέβη και με τον Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ στην Παρί.

Ο Ράιν φαν λα Πάρα του Απόλλωνα Σμύρνης σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Λαμία για τη Super League 2021-2022 στο

Ο Ράιν φαν λα Πάρα του Απόλλωνα Σμύρνης σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Λαμία για τη Super League 2021-2022 στο© Eurokinissi Sports

Ο Φαν λα Πάρα είχε την εμπειρία από Eredivisie και Premier League, όμως ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν γι’ αυτόν ούτε στο παρελθόν ούτε και πέρυσι στη Ριζούπολη. Με 19 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, το μηδέν δίπλα στα γκολ και τις ασίστ του δεν βοήθησαν ούτε στην προσπάθεια παραμονής της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” στην κατηγορία ούτε στην αναζήτηση της επόμενης ομάδας του.

  • Αξία Transfermarkt: 300.000

Παναγιώτης Τριάδης (30, ΠΑΣ)

Η θητεία του στον ΠΑΣ δεν ήταν αντίστοιχη με εκείνη της Ξάνθης ή ακόμα κι εκείνης της μισής σεζόν στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός δεν βρήκε χώρο στην ενδεκάδα των Γιαννιωτών και αποχώρησε ως ελεύθερος στην αρχή του καλοκαιριού.

Ο Παναγιώτης Τριάδης με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Παναγιώτης Τριάδης με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης© INTIME

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε ως αλλαγή σε κάποια παιχνίδια στην αρχή της σεζόν, όμως η τελική καταγραφή έμεινε στα εννέα ματς και συνολικά στα 267 λεπτά.

  • Αξία Transfermarkt: 200.000

Σωτήρης Νίνης (32, Βόλος)

Το άλλοτε wonderkid του ελληνικού ποδοσφαίρου βρέθηκε στον Βόλο το 2020 για ένα restart στην εντός των συνόρων καριέρα του. Σε αυτές τις δύο σεζόν έδειξε ότι έχει ακόμα να προσφέρει, έστω και ως αλλαγή και από διαφορετική θέση, αφού ανέλαβε ρόλο οργανωτή από πίσω.

Ο Σωτήρης Νίνης

Ο Σωτήρης Νίνης© Eurokinissi Sports

Την περσινή χρονιά έπαιξε σε 22 αγώνες, στην πλειονότητα ως αλλαγή, έχοντας συνολικά 917 λεπτά, με ένα γκολ και δύο ασίστ. Στα 32 του αναζητά την επόμενη ομάδα στην καριέρα του, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

  • Αξία Transfermarkt: 200.000

Κώστας Μήτρογλου (34, Άρης)

Το μέλλον του έμοιαζε προδιαγεγραμμένο από την περσινή σεζόν, όταν ήρθε σε ρήξη με τον Άρη. Το υψηλό συμβόλαιο σε συνδυασμό με την αγωνιστική πτώση τον έθεσε εκτός ομάδας, όμως ο τρόπος με τον οποίο επήλθε το διαζύγιο ήταν έντονος.

Ο Κώστας Μήτρογλου στον πάγκο με διακριτικό στην αναμέτρηση των playoffs κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

Ο Κώστας Μήτρογλου στον πάγκο με διακριτικό στην αναμέτρηση των playoffs κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης© Photo Credits: Eurokinissi

Ο παίκτης προσέφυγε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, οι “κίτρινοι” τον κατηγόρησαν για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά στις προπονήσεις, αλλά τελικά οι δύο πλευρές τα βρήκαν τον Απρίλιο. Ο Μήτρογλου έμεινε ελεύθερος σε ηλικία 34 ετών και ύστερα από μία σεζόν με μόλις μία εμφάνιση 27 λεπτών, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το επόμενο βήμα του.

  • Αξία Transfermarkt: 200.000

Ούφε Μπεκ (29, Παναθηναϊκός)

Όταν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό για τα εξτρέμ το καλοκαίρι του 2019, ουδείς μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα συνέβαινε με τον Δανό διεθνή. Η σεζόν 2019-2020 ήταν ενδεικτική της κατάστασής του, όπου στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν τραυματίας. Η σεζόν 2020-2021 και 2021-2022 ήταν απλά μία τυπική προσθήκη στο βιογραφικό του, αφού δεν υπολογιζόταν από τους “πράσινους”.

Ο Ούφε Μπεκ του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για τα playoffs της Super League 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 19 Ιουλίου 2022

Ο Ούφε Μπεκ του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για τα playoffs της Super League 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 19 Ιουλίου 2022© Eurokinissi Sports

Η απροθυμία του να λύσει το συμβόλαιό του σε συνδυασμό με τους απανωτούς τραυματισμούς του τον άφησαν στην εξέδρα, ανενεργό και χωρίς κάποια βλέψη επιστροφής στη δράση. Στις προηγούμενες δύο σεζόν δεν κατέγραψε συμμετοχή ή παρουσία σε αποστολή αγώνα και εν τέλει το συμβόλαιό του τελείωσε το φετινό καλοκαίρι, με τον 29χρονο Μπεκ να κυκλοφορεί ελεύθερος. Όχι υγιής όμως, αφού ακολουθεί θεραπεία για ένα πρόβλημα τραυματισμού…

  • Αξία Transfermarkt: 100.000

Λουκ Καστάνιος (30, ΟΦΗ)

Από τις μεταγραφές εκατομμυρίων σε Ίντερ, Τβέντε, Άιντραχτ και Σπόρτινγκ, τον Ιανουάριο του 2021 ο Λουκ Καστάνιος βρέθηκε στον ΟΦΗ για να βοηθήσει με το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του Ηρακλείου. Οι πρώτοι μήνες αποδείχθηκαν… προσαρμογής, με συνέπεια την περσινή σεζόν να είναι η πρώτη όπου οι Κρητικοί πόνταραν πολλά επάνω του.

Ο Λουκ Καστάνιος με τη φανέλα του ΟΦΗ

Ο Λουκ Καστάνιος με τη φανέλα του ΟΦΗ© Eurokinissi

Από τη θεωρία στην πράξη η απόσταση αποδείχθηκε τεράστια. Ο Καστάνιος αγωνίστηκε στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι και τη 17η αγωνιστική, όμως δεν βρήκε δίχτυα. Έκτοτε έμεινε για τρεις αγωνιστικές στον πάγκο και στη συνέχεια εκτός αποστολής, αφού δεν υπολογιζόταν. Τα δύο γκολ του στη σεζόν σημειώθηκαν στο κύπελλο, ένα εκ των οποίων έδωσε πρόκριση επί του Αχέροντα Καναλακίου, τη μοναδική πραγματική προσφορά του στον ΟΦΗ, προτού αποχωρήσει ως ελεύθερος.

  • Αξία Transfermarkt: 300.000

Ντάνι Καστεγιάνο (34, Ατρόμητος)

Ίσως η πιο περίεργη περίπτωση της λίστας. Ο Ντάνι Καστεγιάνο είχε προϋπηρεσία στη Λας Πάλμας ακόμα και στη La Liga ως βασικός, ενώ στα 33 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρομήτου.

Ο Ντάνι Καστεγιάνο του Ατρομήτου σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης για τη Super League 2022-2023 στο

Ο Ντάνι Καστεγιάνο του Ατρομήτου σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης για τη Super League 2022-2023 στο© Eurokinissi Sports

Ο Ισπανός αριστερός μπακ κάλυψε τη θέση σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, την οποία ολοκλήρωσε με 31 συμμετοχές και συνολικά 2.547 λεπτά. Ωστόσο, όχι μόνο δεν έμεινε στο Περιστέρι, αλλά από την 1η Ιουλίου κυκλοφορεί ως ελεύθερος, χωρίς να καταφέρει να βρει ομάδα.

  • Αξία Transfermarkt: 150.000