Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σε δήλωση που έκανε σήμερα το πρωί στα ΜΜΕ , σχετικά με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τόνισε την σημασία που έχει η συνεργασία, η σύνθεση απόψεων, η συνεννόηση και η αλληλεγγύη, για να κατορθώσει η  κοινωνία να παραμείνει όρθια και συνεκτική, μέσα από τις ιστορικών διαστάσεων προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί.

Παράλληλα, τόνισε πως οι εργαζόμενοι, ως βασικός κοινωνικός εταίρος  και στυλοβάτης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, έχουν διαρκώς στο πλευρό τους την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, της οποίας ο αγώνας για την εξασφάλιση εισοδήματος είναι διαρκής, πολύ περισσότερο στα χρόνια των αλλεπάλληλων κρίσεων.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα ιερή για την υγεία και τη συνοχή της κοινωνίας. Μας θυμίζει τους αγώνες που δόθηκαν για να κατακτηθούν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα. Κάθε γενιά δίνει το δικό της ραντεβού με την ιστορία. Οι περίοδοι που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, είναι ιστορικές, όπως ιστορικές είναι και οι προκλήσεις, μέσα από τις οποίες όλοι μας πασχίζουμε να βγούμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Δεν διαλέγουμε την ιστορική περίοδο που ζούμε, επιλέγουμε όμως την στάση μας στις προκλήσεις αυτής. Εμείς, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κάναμε τις επιλογές μας.  Βρισκόμαστε εμπράκτως στο πλευρό των εργαζομένων 365 ημέρες το χρόνο, σε όλους τους δίκαιους αγώνες. Στα χρόνια των αλλεπάλληλων κρίσεων που δοκιμάζουν τη συνοχή της κοινωνίας, πασχίζουμε να εξασφαλίσουμε εισόδημα για την περιοχή μας. Πασχίζουμε να κρατήσουμε την κοινωνία μας όρθια και συνεκτική, μέσα από τις ιστορικών διαστάσεων προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί.

Οι εργαζόμενοι είναι βασικός κοινωνικός εταίρος  στους κοινούς αγώνες, ισχυρός στυλοβάτης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίγνωση ότι βρισκόμαστε όλοι στην ίδια πλευρά, επιλέγουμε να αγωνιζόμαστε και να λειτουργούμε συνθετικά, με αγάπη και ευθύνη. Με βαθιά πίστη στη συνεργασία, τη συνεννόηση, την αλληλεγγύη, πολύ περισσότερο σήμερα που δοκιμάζονται οι αντοχές όλων.  Η επόμενη μέρα του χθεσινού εορτασμού,  μας βρίσκει όλους μαζί, συμμάχους στον μεγάλο και κυρίως διαρκή αγώνα για την κοινωνία που ονειρευόμαστε».