FEATUREDΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Δασκουλίδης: «Ο Παντελής Παντελίδης ήταν φαινόμενο»

«Τον γνώριζα προσωπικά, ήταν ένα καταπληκτικό παιδί και δεν θα πω σπουδαίος τραγουδιστής, αλλά θα πω σίγουρα σπουδαίος δημιουργός», είπε ο τραγουδιστής

Ο Γιώργος Δασκουλίδης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο Παντελή Παντελίδη.

«O Παντελής Παντελίδης ήταν φαινόμενο για ένα πολύ απλό λόγο, δημιούργησε μια δικιά του σχολή. Ήταν ο πρώτος τραγουδιστής ο οποίος κατάφερε να μεταφέρει στη σύγχρονη μορφή το τραγούδι με τον λόγο του. Ο τρόπος που χειριζόταν τη γλώσσα ήταν πάρα πολύ άμεσος για τη νεολαία. Άλλαξε εντελώς τα δρώμενα. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Παντελής στο να παραμείνει το λαϊκό τραγούδι για κάποια χρόνια ακόμα. Τον γνώριζα προσωπικά, ήταν ένα καταπληκτικό παιδί και δεν θα πω σπουδαίος τραγουδιστής, αλλά θα πω σίγουρα σπουδαίος δημιουργός με τη σύγχρονη μορφή της έννοιας. Μπορεί να μην ήταν ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, αλλά στην εποχή του ήταν μοναδικός», είπε ο Γιώργος Δασκουλίδης.

Σε άλλο σημείο ρωτήθηκε αν έχει φλερτάρει ποτέ με την κατάθλιψη με τον ίδιο να απαντά: «Δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν το έχω περάσει, αλλά έχω νιώσει κάποιες φορές ότι είναι ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα και μπορεί να είχε περάσει από το μυαλό μου η κατάθλιψη. Αλλά δεν νομίζω ότι στην πραγματικότητα το πέρασα ποτέ. Είχα όμως κακές στιγμές, όπως όλοι μας».