FEATUREDΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΗΧΗΤΙΚΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ,ΜΕ ΤΟΝ Βαγιωνάκη Νίκο,Υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ Χανιά

1)Μέτα από πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο τώρα σας βρίσκουμε από την θέση του team manager στην ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ, πως θα κρίνατε  καταρχήν την ποιότητα του ποδόσφαιρου που παίχτηκε φέτος στην SL2;

 

– Αρκετές ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και λέω προσπάθησαν γιατί το 70% τον γηπέδων αυτής της κατηγορίας είναι άθλια! Οπότε όσο τεχνική και να είναι μια ομάδα και με προπονητή που θέλει να παίξει όπως λέμε θα βρει μεγάλες δυσκολίες.

 

2)Η ομάδα στην όποια εργάζεστε έδειξε ότι είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα σε όλα τα επίπεδα πως κρίνεται την φετινή της πορεία;

 

– Θα έλεγα ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνώμαστε είμαστε όντως σε πολύ καλό επίπεδο οργάνωσης και αρτιότητας σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Η Φετινή πορεία αφήνει μια πικρογλυκη γεύση και επειδή όσοι είμαστε σε αυτήν την ομάδα βάζουμε τον πήχη ψηλά, λέω ότι θα μπορούσαμε και καλύτερα!

 

 

 

3) Έχοντας μεγάλη γνώση και εμπειρία πως βλέπετε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρό;

 

– Το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η SL1. Oταν λοιπόν το καταλάβουν όλοι οι αρμόδιοι από τον εκάστοτε υπουργό Αθλητισμου μέχρι τους διοικούντες του οργανισμού που ονομάζεται ποδόσφαιρο, τότε ίσως αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

 

4)Το financial fair-play θα έπρεπε να βοηθήσει κυρίως τα νεαρά εγχώρια ταλέντα αλλά παρόλα αυτά δεν βλέπουμε στις μεγάλες κυρίως ομάδες να έχουν πρωταγωνιστικό ρολό νεαροί ποδοσφαιριστές,ποια η γνώμη σας για αυτό;

 

– Όταν οι ομάδες επενδύσουν στις Ακαδημίες με όραμα πλάνο και συνεχής εκπαίδευση στα πρότυπα προηγμένων ποδοσφαιρικά  χωρών με τους ανάλογους εκπαιδευτές-προπονητες, τότε θα δούμε και νέα παιδιά που θα έχουν ικανότητες και θα τους εμπιστεύεται ο σύλλογος που στην ουσία τους ανέδειξε από τα σπλάχνα του!

 

5)Γιατί σαν χώρα δεν έχουμε καταφέρει να βγάλουμε παίχτες πρωταγωνιστές στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα  βλέπουμε ότι χώρες ποδοσφαιρικά μικρές το έχουν καταφέρει περίπτωση Pierre-Emerick Aubameyang από Gabon.

 

– Έχουμε “βγαλει” και εμείς παίκτες αν υποθέσουμε ότι είμαστε μια μικρή ποδοσφαιρική χώρα. Πχ Παπασταθοπουλος,Μανωλας Τσιμικας.. Αλλά το ζητούμενο νομίζω ότι είναι άλλο, συνολικά το Ελληνικό ποδόσφαιρο!

 

6)Τι πιστεύεται ότι φταίει και δεν έχουμε σαν ποδόσφαιρο και σαν χωρά δημιουργήσει την δική μας σχολή ποδόσφαιρου με τα δικά μας χαρακτηριστικά κ ταυτότητα;

 

– Από την φυλλοσοφια την νοοτροπία και την ποδοσφαιρική κουλτούρα διαμορφώνει ένα κράτος το ποδοσφαιρικό του προφίλ και στην συνέχεια την ταυτότητα του. Εδώ πως θα μιλήσουμε για όλα τα παραπάνω!

 

7)Τι θα συμβουλεύατε ένα νεαρό παΐδι που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο;

 

– Να δουλεύει όσο ποιο σωστά και ποιοτικά, να είναι τακτικός και συνεπείς στις προπονήσεις και να κάνει υπομονή! Να μην τα παρατάει ποτέ η κάθε δυσκολία να είναι η βάση μια νέας επιτυχίας!