FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΫΔΡΙΟΥ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

ην Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 και ώρα 6 το απόγευμα, έλαβε χώρα η τελετή των θυρανοιξίων  του Ιερού Ναϋδρίου, του αφιερωμένου στην Ανάληψη του Κυρίου, στην περιοχή «Σκουμπάρδα» νήσου Λέρου, ενός παλαιού κτίσματος που χάρη στη φιλοτιμία πολλών συμπατριωτών μας, και με τις ευλογίες του Μητροπολίτου μας, την επιστασία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου και του εφημερίου π. Σεργίου Γουρλά, μετεβλήθη σε ένα ωραιότατο ναύδριο.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και των Ιερέων π.Νικοδήμου Φωκά, Αρχιερατικού Επιτρόπου, π.Σεργίου Γουρλά και π.Γεωργίου Γαμπιέρη.

Μετά το πέρας των θυρανοιξίων, ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Εσπερινό. Στην ομιλία του συνεχάρη τον Θεοφιλέστατο, τον π. Σέργιο και όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην αναστήλωση του κτιρίου, και ευχήθηκε το Ναύδριο να είναι στερεωμένο εις αιώνας αιώνων και οι προσκυνητές να βρίσκουν την ηρεμία και την γαλήνη και προπάντων να επικοινωνούν με τον Κύριο.

Την τελετή των θυρανοιξίων παρακολούθησαν αρκετοί πιστοί, ενώ στον Εσπερινό παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ι.Θεμέλαρος, ο Δήμαρχος Μιχ.Κόλιας και ο πρόεδρος ΔΗΛΙΤΑΠ Ν.Μπίλλης.

Μετά το πέρας των θυρανοιξίων και του Εσπερινού και περί ώρα 8 μ.μ. άρχισε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη Αποδόσει της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων π. Σεργίου και π. Γεωργίου.

Στους πιστούς που προσήλθαν, προσεφέρθησαν παραδοσιακά κεράσματα και αναψυκτικά.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ Ι. ΝΑΫΔΡΙΟΥ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ (17-6-2021):

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *