FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Θέμα χρόνου να ξεκινήσει δυναμικά δράση η Ένωση Δανειοληπτών Δωδεκανήσου

Στη σύσταση Ένωσης  προχώρησαν οι δανειολήπτες της  Τράπεζας Δωδεκανήσου,  προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά το κλείσιμο του τοπικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τα δάνεια που έχουν λάβει αρκετοί συμπολίτες  μας από την Συνεταιριστική Τράπεζα.  Αυτό που έχει φέρει σε αδιέξοδο τους δανειολήπτες είναι το γεγονός ότι  οι εκκαθαριστές της  Τράπεζας Δωδεκανήσου δεν τους αντιμετωπίζουν όπως οι άλλες  τράπεζες και δεν  τους παρέχουν  ευνοϊκούς όρους για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους.

Αντιθέτως αυτά που ζητούνται από τους δανειολήπτες είναι εξωφρενικα και σε ορισμένες περιπτώσεις αδύνατο να πληρωθούν ειδικά τώρα που σοβεί η πανδημία.

«Ήρθε η ώρα να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει για να δοθούν λύσεις.  Μέσα σε λίγες ημέρες θα  ξεκινήσουμε όσα πρέπει να γίνουν», δήλωσε στο Notos News από την ΄Ενωση Δανειοληπτών Δωδεκανήσου ο κ. Γιώργος Πάγκαλης.

Σημειώνεται πως αρκετές φορές  έχει γίνει παρέμβαση για το θέμα και από τη διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Με δηλώσεις του στο Notos Νews και σε άλλα ΜΜΕ καθώς και  με επιστολές στα αρμόδια υπουργεία ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ .Γιάννης Πάππου έχει ζητήσει να δοθεί λύση στο πρόβλημα των δανειοληπτών της   Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Αρκετές φορές το θέμα αποτέλεσε και αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ.

Η Ένωση Δανειοληπτών Τράπεζας Δωδεκανήσου συγκροτείται και θα δρα από εθελοντές φυσικά πρόσωπα με βάση τον εθελοντισμό, τον αλτρουϊσμό και την αλληλεγγύη με σκοπό την ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος που έχουν οι Δανειολήπτες της Τράπεζας Δωδεκανήσου προκειμένου να ρυθμίσουν τα δάνεια τους με την ίδια τακτική και όρους που ακολουθούν όλες οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες της χώρας μας.

Σκοπός της Ένωσης Δανειοληπτών της Τράπεζας Δωδεκανήσου θα είναι:
α) Να ζητήσει να ρυθμιστούν όλα τα δάνεια που έχουν λάβει οι επιχειρηματίες της Ρόδου με την ίδια τακτική και πολιτική που ακολουθούν όλες οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, οι οποίες δίνουν περιθώριο μέχρι και είκοσι (20) έτη ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες του κάθε δανειολήπτη. Σημειώνεται ότι για τα δάνεια που έχουν ληφθεί από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου ο εκκαθαριστής ζητά αποπληρωμή τους το μέγιστο σε οκτώ (8) έτη.
Αυτονόητο είναι ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι αδύνατο οι ιδιώτες ή επιχειρηματίες του νησιού μας να αποπληρώσουν τα δάνεια τους σε περίοδο οκτώ ετών.
β) Να ζητήσει οι λύσεις που προωθούνται για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων από την Ε.Ε. και την Τράπεζα Ελλάδος να ισχύσουν, όχι μόνο για τις συστημικές Τράπεζες αλλά και για τις υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικές Τράπεζες.
γ) Να ζητήσει ο Οδηγός Εκκαθάρισης που εφαρμόζεται πέρα από τον εισπρακτικό χαρακτήρα του, να λαμβάνει υπόψη τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, το διαθέσιμο εισόδημα και τις ιδιαιτερότητες της τοπικής μας οικονομίας η οποία έχει κυρίως εποχικό χαρακτήρα.
δ) Τέλος να αναδείξει την ανάγκη αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου οικονομικού και κοινωνικού προβλήματος της Ρόδου, να ζητήσει την παρέμβαση των τοπικών φορέων προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του, να αναζητήσει ειδικούς (δικηγόρους – νομικούς, οικονομολόγους και εμπειρογνώμονες) που θα θελήσουν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του ζητήματος και τέλος, να συντονίσει την δράση των δανειοληπτών της Τράπεζας Δωδεκανήσου που παράλληλα ήταν και οι μεριδιούχοι/μέτοχοι της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *