FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Ν. Σαντορινιός Μιλάμε πλέον για εσκεμμένο σχεδιασμό σύνθλιψης της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης

«Καμία πολιτική δεν έχει ασκήσει ο κ. Μητσοτάκης υπέρ των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νεκτάριος Σαντορινιός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι ΑιγαίοTV και στον δημοσιογράφο κ. Τέρη Χατζηιωάννου.

  • Η Κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς αλά καρτ και παίρνει αποφάσεις αλά καρτ

«Η Κυβέρνηση ακούειτην επιστημονική κοινότητα αλά καρτ και παίρνει αποφάσεις με τον ίδιο τρόπο. Για αυτό έχουμε ζητήσει, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα επίσημα πρακτικά της Επιτροπής Λοιμοξιωλόγων  προκειμένου να γνωρίζουμε τι ακριβώς προτάθηκε και ποια από τα προτεινόμενα έκανε αποδεκτάη Κυβέρνηση».

8 ολόκληρους μήνες δεν έγινε καμία προετοιμασία για νααποφύγουμε το δεύτεροlockdown –Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει την απόλυτη ευθύνη: Δεν ενίσχυσε ούτε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ούτε τις Δημόσιες Συγκοινωνίες ούτε την Δημόσια Εκπαίδευση – Δεν στήριξε εργαζόμενους και  Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – Μαζί με την ανοργανωσιά, δυστυχώς υπάρχει σε πολλά ζητήματα η υποψία σκανδάλων».

«Αν δει κανείς το επίσημο ΜητρώοΑνθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, και συγκρίνει τα στοιχεία Σεπτεμβρίου 2019 και Σεπτεμβρίου 2020, θα διαπιστώσει ότι, παρά τα όσα διατείνεται η Κυβέρνηση περί έκτακτων προσλήψεων στο ΕΣΥ, το προσωπικό αυτή τη στιγμή είναι λιγότερο κατά 4.500 άτομα. Επίσης, δεν ξέρουμε ούτε τι έχει απογίνει μια σειρά δωρεών που έγιναν από τον ιδιωτικό τομέα για την υλικοτεχνική ενίσχυση του ΕΣΥ.»

«Την ίδια ώρα που ο κόσμος συνωστιζόταν σε γεμάτα λεωφορεία, με λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με το 2019, η Κυβέρνησηακύρωσε διαγωνισμό που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακύρωσεχρηματοδότηση για 92 οικολογικά λεωφορεία της Περιφέρειας Αττικής ενώ στη Θεσσαλονίκη πήραν 50 –κυριολεκτικά- σαπάκια από την Λειψία που έχουν άδεια από το ΚΤΕΟ για λειτουργία ενός μόλις μήνα!»

«Εν μέσω πανδημίας, η Υπουργός Παιδείας έφερε τροπολογίαγια να αυξηθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη στα Δημοτικά σχολεία. Τον Σεπτέμβριο άνοιξαν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με 25 μαθητέςσε τάξεις των 30 μόλις τ.μ., πρόσφεραν μάσκες-τεντόπανα,  έλεγαν ότι ο ιός δεν κολλάει σε Γυμνάσια και Λύκεια, έπειτα τα κλείνουν, ξεκινούν την τηλεκπαίδευση και «πέφτει» το σύστημα μετά από την πρώτη ώρα μαθήματος!»

  • Θα οδηγηθούν στην πτώχευση χιλιάδες Επιχειρήσεις και Φυσικά Πρόσωπα – Καμία προστασία της α’ κατοικίας

«Με τον Πτωχευτικό Νόμο, τα πράγματα στην οικονομία δυσχεραίνουν περισσότερο και το επόμενο διάστημα θα δούμε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα να οδηγούνται στην πτώχευση, θα δούμε να εκδιώχνονται άνθρωποι από τα σπίτια τους με διαδικασίες εξπρές. Η αγορά θα «αναδιαρθωθεί» με λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ η οποία προβλέπει ότι το 80% των επιχειρήσεων εντάσσονται στις ρήτρες του συγκεκριμένου νόμου, άρα είναι υποψήφιες προς χρεωκοπία. Ο σχεδιασμός τους είναι συγκεκριμένος: μόνο μεγάλα εμπορικά συμφέροντα θα επικρατήσουν στην αγορά με εργαζόμενους χωρίς καν τα βασικά τους δικαιώματα».

  • Οικονομική ύφεση της Ελλάδας πάνω από τον μέσο όρο των κρατών της Ευρωζώνης

«Οι σημερινές προβλέψεις της Ευρωζώνης δείχνουν ύφεση με μέσο όρο στο 7,4% και στην Ελλάδα έχουμε 9%.Ο κ.Πέτσας ανακοίνωσε τις προάλλες μέτρα παρόμοια με εκείνα της πρώτης καραντίνας τα οποία οδήγησαν στην τεράστια ύφεση. Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε πραγματική αναπτυξιακή τροχιά πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Αυτό έχει πλέον αντιστραφεί».

  • Για το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ και την πιθανή αλλαγή στην διμερή συνεργασία με την Ελλάδα

«Στις δύσκολες προκλήσεις της εποχής, σε όλο τον κόσμο,το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών αναδεικνύει την αναγκαιότητα προοδευτικών ηγεσιών καιτης εφαρμογής προοδευτικών πολιτικών. Τέτοιες  πολιτικές έχουν εκφραστεί από το κόμμα του νεοεκλεγέντος κ. Μπάιντεν, και ιδιαίτερα από την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του.Για τη χώρα μας, έχει σημασία η αλλαγή στηναμερικάνικηηγεσία. Σε μια δύσκολη περίοδο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου,δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε. Δεν μπορεί να συνεχίσει να εκφράζεται η άποψη, όπως κατά κόρον κάνει η παρούσα Κυβέρνηση, ότι η Ελλάδα είναι «ο πιο πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος» των ΗΠΑ. Ακόμα και με την αλλαγή στον Λευκό Οίκο, η κατάσταση θα παραμείνει ίδια,αν συνεχίσουμε να παίζουμε το ρόλο του «αδύναμου» ενώ διαθέτουμε ισχυρά γεωπολιτικά χαρακτηριστικά που μπορούν να μας καθιερώσουν ως ένα σημαντικό «παίκτη» στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

  • Για το κενό εξουσίας στην Αμερική ως τον Ιανουάριο και την τουρκική προκλητικότητα

«Περισσότερο ανησυχώ για αυτά που, άνευ όρων, λένε και πράττουν οι κυβερνώντες μας και λιγότερο για το κενό που παρουσιάζεται μέχρι τον Ιανουάριο στην ηγεσία των ΗΠΑ, άρα και στο ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας. Αυτή τη στιγμή, το ΟρούτςΡέις συνεχίζει ανενόχλητο να «μαρκάρει» την περιοχή κάνοντας «έρευνες» και τριδιάστατες αποτυπώσεις σε σημεία που πιθανώς να υπάρχει φυσικό αέριο. Μια σειρά από λανθασμένες στρατηγικές επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ, δίνουν το δικαίωμα στην Τουρκία να κάνει ό,τι θέλει σε μια περιοχή που, επίσημα η Ελλάδα την θεωρεί υφαλοκρηπίδα της. Αποτελεί μείζονα ευθύνη της ελληνικής διπλωματίας να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος. Μπορεί το κενό εξουσίας στις ΗΠΑ να μην είναι η αιτία αλλά η αφορμή για τη συνέχιση των τουρκικών προκλήσεων. Όμως, πόσες αφορμές θα πρέπει ακόμα να υπάρξουν, για να πάρει επιτέλους θέση η Ε.Ε.;».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *