FEATUREDΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Κ. Σπανός: Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα υγιεινής, θα …στολίσουμε αρνί!

Στην δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το δεύτερο   lockdown  και στην  ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων υγιεινής ώστε να ανοίξει ξανά η αγορά και να λειτουργήσει όπως πρέπει η τοπική οικονομία αναφέρθηκε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός.

O κ. Κώστας Σπανός, επισήμανε πως  τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα θα κάνουν Μαύρη Παρασκευή αφού παραμένουν κλειστά.

«Black Friday θα κάνουμε αλλά διαδικτυακά! Θα γίνει για το ηλεκτρονικό εμπόριο αλλά δυστυχώς, για κάποια καταστήματα η Μαύρη Παρασκευή θα είναι… μαύρη», είπε.

Μίλησε επίσης για το πρόγραμμα ‘ΝΗΣΙΔΑ που… τρέχει με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς.

«Έχει πάρα πολλές συμμετοχές θα υπερκαλυφθεί ο προϋπολογισμός και το ποσοστό συμμετοχής.  Θα υπάρξουν και επιχειρήσεις που μπορεί  να μην πάρουν χρήματα», τόνισε ο κ. Σπανός

Σε ερώτηση σχετικά με  το πόσες επιχειρήσεις δήλωσαν συμμετοχή  τόνισε πως μόνο το πρώτο δεκαήμερο είχαν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 5.000 επιχειρήσεις.

Αναφέρθηκε και στην 4η δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

« Όπως και στο πρώτο lockdown, αυτοί που πλήρωσαν το… μάρμαρο ήταν πάλι το εμπόριο. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν θα είναι η χαριστική βολή για κάποιες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε και στην  14η Νοεμβρίου ημέρα όπου τιμάται η μνήμη του Πολιούχου της πόλεως Ρόδου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Εκείνη την ημέρα δηλαδή το Σάββατο  τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά στην πόλη.Όμως τα καταστήματα τροφίμων θα είναι ανοικτά την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *