FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Πενιχρά τα έσοδα της ΔΕΣ ΡΟΔΑ τη φετινή σεζόν, ευτυχώς και ο Δήμος που την στήριξε οικονομικά

Στην αγορά  πέντε ηλεκτροκίνητων λεωφορείων  χωρητικότητας 20 -25 θέσεων θα προβεί η δημοτική επιχείρηση ΔΕΣ ΡΟΔΑ .Η απόκτηση των  νέων λεωφορείων θα γίνει μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

Το θέμα αυτό αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης,  στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης χθες.

Σε συνέντευξη  τύπου σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Τσίκκης αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Τόνισε πως τα έσοδα είναι πενιχρά .

Ξεκινώντας την συνέντευξή αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ στην κίνηση  τονίζοντας πως μέχρι τον Ιούνιο η κατάσταση δεν ήταν καλή.

«Μετά βελτιώθηκε η κατάσταση. Υπήρξαν και κάποιες εισπράξεις που όμως δεν επαρκούν για να καλύψουν τα ανελαστικά  έξοδα της επιχείρησης δηλαδή τη μισθοδοσία τα καύσιμα τις επισκευές των οχημάτων. Για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης και τα  μέλη του δημοτικού συμβουλίου στάθηκαν στο πλευρό της επιχείρησης και  μας χρηματοδότησαν με ένα ποσό για να καλύψουμε  την μισθοδοσία και την αγορά καυσίμων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ μίλησε για μείωση της κίνησης  από την περασμένη Κυριακή γεγονός που αποτυπώνεται στις εισπράξεις της επιχείρησης.

«Οι εισπράξεις της επιχείρησης  είναι μηδαμινές. Τα μόνα δρομολόγια που έχουν πληρότητα είναι τα μαθητικά. Για αυτά  φροντίσαμε, φέτος και έχουμε 20% περισσότερα οχήματα από πέρσι. Αυτό σημαίνει πως έχουμε λιγότερα παιδιά να συνωστίζονται στα λεωφορεία», τόνισε.

Σε ερώτηση για  το πως θα εξελιχθεί ο χειμώνας για τη ΔΕΣ ΡΟΔΑ και αν θα αγοραστούν νέα οχήματα.

«Το αποκαλούμενο business plan ,το έχουμε μεταθέσει για τις αρχές της σεζόν του 2021. Καταφέραμε να πετύχουμε το 50% των στόχων που είχαμε θέσει από την αρχή που αναλάβαμε. Είχαμε δεσμευθεί για αντικατάσταση, δέκα οχημάτων από  το στόλο και καταφέραμε να πάρουμε έξι. Τα αποπληρώσαμε. Καταφέραμε και πήραμε και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα για τη Μεσαιωνική Πόλη. Θα γίνει παρουσίαση αυτών σε λίγες ημέρες καθώς παραλάβαμε νέα», τόνισε.

Ο κ. Τσίκκης είπε ακόμη, ότι λόγω της οικονομικής δυσπραγίας πάγωσε το  έργο της επισκευής του κτιρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες της ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

«Προτιμούμε να δώσουμε τα χρήματα αυτά στην μισθοδοσία και την αποπληρωμή των καυσίμων  ή και των δανειακών απαιτήσεων που έχει η ΡΟΔΑ. Από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης θα κάνουμε έλεγχο σεισμικότητας και θα κάνουμε επισκευή του κτιρίου», δήλωσε ο κ. Τσίκκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ τόνισε πως η διοίκηση της επιχείρησης αναζητά νέο χώρο για την λειτουργία του αμαξοστασίου της .
«Αυτό σημαίνει πως θα ικανοποιηθεί ένα αίτημα πολλών ετών, για τη μεταφορά του αμαξοστασίου εκτός πόλεως Ρόδου.  Θα στεγαστούν εκεί και οι διοικητικές υπηρεσίες», τόνισε.

Πολύ καλά πάει πάντως ,  η διαδικασία πώλησης των ηλεκτρονικών καρτών πολλαπλών διαδρομών .

«Θα υπήρχε μεγαλύτερη ανταπόκριση αν δούλευαν όλοι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, γιατί σε αυτούς απευθυνόμαστε με τις κάρτες αυτές . Του χρόνου που θα  υπάρχουν και τα χάρτινα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση», δήλωσε ο κ. Τσίκκης.

Ακόμη έχει ολοκληρωθεί το έργο που αφορά τις έξυπνες στάσεις που θα επεκταθεί και στα χωριά.

’Το κόστος του έργου, είναι μικρό και θα το υλοποιήσουμε εύκολα πριν από την έναρξη της νέας σεζόν’ είπε ο κ. Τσίκκης.

Πολύ καλά εξελίχθηκε, το πρόγραμμα που αφορά τα ηλεκτροκίνητα  μικρά  οχήματα  στην Π. Πόλη και ήταν ιδέα  του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

« Ο προγραμματισμός είναι να λειτουργεί αυτή η υπηρεσία δώδεκα μήνες το έτος» , είπε ο κ. Τσίκκης.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *