Μάνος Κόνσολας : Δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους χωρίς στήριξη

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει  κάθε δυνατότητα στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό.  Δεν είναι εύκολη εξίσωση αυτό που συμβαίνει στη χώρα.  Οι πόροι στη χώρα δεν είναι ανεξάντλητοι θα προσπαθήσουμε  να είμαστε αρωγοί στα εισοδήματα των εργαζομένων», δήλωσε ο κ. Μάνος Κόνσολας μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Όπως τόνισε ο κ. Κόνσολας  για τον τουρισμό διατέθηκαν 7,5 δις ευρώ. Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για την κάλυψη των αναγκών ήταν  πάνω από 102.000. Το ποσό  απαιτούνταν ήταν 28,5 δις!

«Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους με επιδόματα και χρηματοδοτικά εργαλεία   όπως αυτά που είδατε στη Βουλή όπου δίνουμε την ευκαιρία ρύθμισης με 240 δόσεις. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους», δήλωσε ο κ. Κόνσολας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση  ενημέρωσε τη Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ για τη λειτουργία των σχολών μετεκπαίδευσης και την αναβάθμισή τους, τη δημιουργία της Εθνικής Σχολής Ξεναγών καθώς και την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να αναβαθμίσει την Α.Σ.Τ.Ε.Ρ με την ανωτατοποίησή της, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Ε.Κ.Ρ. Επίσης, ευχαρίστησε τη Διοίκηση για την απόφασή της να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Ρ για τη λειτουργία των σχολών μετεκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ έκανε αναφορά στην τραγική κατάσταση των εποχιακά εργαζομένων στην περιοχή μας και την άμεση ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στα τουριστικά επαγγέλματα και ειδικά σε αυτούς που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Αναφορά έγινε και για την άμεση ανάγκη ένταξης των αμειβομένων οδηγών ταξί στα εποχιακά επαγγέλματα. Την αναγκαιότητά της και την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι οδηγοί ταξί ανέλυσε πλήρως ο Πρόεδρος του Σωματείου, Κοντός Παναγιώτης.

Ο Υφυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει χωρίς εισόδημα μέχρι την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου και αναγνώρισε την αναγκαιότητα υπογραφής Τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επίσης, δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα για την ένταξη των αμειβομένων οδηγών ταξί στα αρμόδια υπουργεία και ευχαρίστησε μέσα από τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ όλους τους εργαζόμενους για την έντιμη στάση που έχουν δείξει μέχρι τώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συνεργασία μεταξύ της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ και του Υφυπουργού θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στην περιοχή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.