FEATUREDΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

«Μπέρδεψε το Oruc Reis με το Βlue Star ο κ. Χατζημάρκος και Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου;»

“ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

” Μπέρδεψε το Οruc Reis με το Blue Star ο κ. Χατζημάρκος και η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου “;;;

Με απαράδεκτη πρακτική- που αποδεικνύει και τον τρόπο λειτουργίας της  για ακόμη μια φορά- η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου ” έθαψε” ψήφισμα που είχε καταθέσει η παράταξη μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην τελευταία  συνεδρίαση του στις 30.9.20. Ζητούσαμε να καταγγείλουμε  την τουρκική επιθετικότητα που εκφράζεται με τρόπο συνεχή και  προκλητικό για τα νησιά μας και την χώρα μας(το ερευνητικό  Oruc Reis   μαζί με πολεμικά τουρκικά πλοία πλέει στο Αιγαίο, τουρκικός χάρτης με “γαλάζια” πατρίδα,απαίτηση για αποστρατικοποίηση των νησιών μας, μετατροπή της Αγία Σοφίας και εκκλησιών σε τζαμιά κτλ) και να ευχαριστήσουμε  τις ένοπλες δυνάμεις και όλους όσους επαγρυπνούν για την εθνική μας ανεξαρτησία και ασφάλεια και να καλέσουμε το λαό μας σε ενότητα.
Με το πρόσχημα ότι Π.Ν.Α.  ” δεν ασκεί εξωτερική πολιτική “δεν  στήριξαν το σχέδιο   ψηφίσματος που καταθέσαμε   αλλά ούτε το διαμόρφωσαν όπως υποσχέθηκαν για δοθεί στη δημοσιότητα ως συνθετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου!
Ξέχασε ο κ. Χατζημάρκος ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου είχε εκδώσει στο πρόσφατο παρελθόν ψηφίσματα και είχε παρέμβαση όταν τα Σκοπιά ελάμβαναν το όνομα της” Μακεδονίας” και εξέφρασε τη λαϊκή κατακραυγή;Ξέχασε το ψήφισμα για την απελευθέρωση των δυο(2) στρατιωτών που συνέλαβαν στον Έβρο και κρατούσαν επί μήνες οι Τούρκοι….;Τότε  κάναμε “εξωτερική πολιτική”…. ή τώρα  μετατράπηκαμε σε …”πολιτιστικό σύλλογο”;

Είναι θλιβερό για τα νησιά μας- με πρώτο  το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου- να   είναι στον “πυρήνα” της τουρκικής αλλοφροσύνης και επιθετικότητας και το κορυφαίο αυτοδιοικητική όργανο -με ευθύνη της ηγεσίας του – να σιωπά περίεργα…

Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης ούτε διεκδικούμε το ρόλο του “υπερπατριώτη” όμως είναι θλιβερό κάποιοι να” προκαλούν  δια της σιωπής τους” τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο ή να κάνουν δημόσιες σχέσεις για προσωπικούς λόγους….Οι νησιώτες μας βιώνουν την  τουρκική απειλή έντονα και θέλουν συσπείρωση,  εθνική ενότητα και εγρήγορση . Δεν ανέχονται  να βλέπουν τα τουρκικά πλοία και αεροπλάνα να παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και  τα σύνορα μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης …..Ας το  αντιληφθεί ο κ.Χατζημαρκος και η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου …και ελπίζουμε να μην μπέρδεψαν το Οruc Reis με το…Blue Star!!!

Υ.Γ. Σας αποστέλλουμε το σχέδιο  ψηφίσματος

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
για τον Περιφερειακό Συνδυασμό “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου/Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

————————————————————————

Το σχέδιο ψηφίσματος που προτείνουμε:

“Ψήφισμα -καταγγελία της τουρκικής επιθετικότητας του Π.Σ.Νοτίου Αιγαίου ”
Με αφορμή την συνεχιζόμενη προκλητική,αλαζονική  και επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο,την πρόσφατη βεβήλωση της Ελληνικής Σημαίας στο Καστελόριζο,τις παραβιάσεις του ελληνικού  εναέριου χώρου,τις παράνομες τουρκικές  έρευνες στα ελληνικά ύδατα,την μετατροπή της Αγίας Σοφίας και άλλων εκκλησιών σε τζαμιά και την θρασυτατη απαίτηση της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου το Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ.) Νοτίου Αιγαίου :
-καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη ,επιθετική  και προκλητική στάση της Τουρκίας
-καλεί σε ενότητα και εγρήγορση το σύνολο του Ελληνισμού και καλεί τον πολιτικό προσωπικό της χώρας να βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και να  συνεχίσει τις διπλωματικές ενέργειες που διαφυλασσουν την ειρήνη και την σταθερότητα  στην περιοχή μας και αποτελούν το “ανάχωμα “στον τουρκικό “τραμπουκισμό” και την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου.
-Ζητά από τους συμμάχους και εταίρους της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς να απομονώσουν την τουρκική επιθετικότητα και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον Ελληνικό και Κυπριακό λαό.
-Ευχαριστεί τις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και όλους όσους βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και προασπιζονται την ελευθερία και την εδαφική μας ακεραιότητα.
-αρνείται κατηγορηματικά την προκλητική απαίτηση της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μας και την απαραδεκτη  προσπάθεια την  ” γκριζοποιησης ” των Δωδεκανήσων και την παραβίαση των συνόρων μας.

Οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης ,υπεύθυνο και ενεργό κομματι της ελληνικής κοινωνίας και με ευαισθησία στα μεγαλα εθνικά θέματα, καλούν  σε κινητοποίηση το σύνολο των συμπατριωτών μας και απορρίπτουν  τον  ενδοτισμό,την  υποχωρητικοτητα,την  παραχάραξη της Ελληνικής  ιστορίας και τα ύπουλα  σχέδια και τη ” μαύρη” προπαγάνδα του τουρκικού επεκτατισμού.

Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Κόκκινος- τηλ.6974759407

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *