Π. Λιάκουρας: Μήπως η Τουρκία δεν θέλει τις διερευνητικές επαφές;

Στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στο Notos News  και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων,  ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Πέτρος Λιάκουρας.

«Ήμασταν εν αναμονή της εκκίνησης των διευρευνητικών επαφών. Όμως η γειτονική Τουρκία ακολούθησε διαφορετική  τακτική η  ημέρες που έρχονται θα δείξουν αν κλιμακωθεί  περαιτέρω η ένταση ή όχι», δήλωσε ο κ. Λιάκουρας.

« Κάτι πρέπει να κάνει η Γερμανία για να γυρίσει πάλι το κλίμα σε ότι αφορά την Τουρκία. Προκαλεί μεγάλη απορία το γεγονός ότι απέσυρε τα σκάφη της από την Ανατολική Μεσόγειο αλλά τελικά ανέκρουσε πρύμνα και έδωσε εντολή εξόδου,  στο Oruc Reis για να πάει σε απόσταση μισού μιλίου από την αιγιαλίτιδα ζώνη του Καστελλορίζου. Είναι κάτι που το φοβόμασταν από την περασμένη φορά. Εδώ αρχίζει κάποιος  και αναρωτιέται τι σημαίνουν όλα αυτά. Η Τουρκία κατέφυγε στο άνοιγμα των Βαρωσίων και κατηγόρησε την Ελλάδα όταν διαμαρτυρήθηκε. Και μου δημιουργείται ερώτημα μήπως η Τουρκία δεν θέλει τις διερευνητικές επαφές γιατί θεωρεί πως δεν της προσθέτουν κάτι;» , τόνισε ο κ. Πέτρος Λιάκουρας.

Ο κ. Λιάκουρας τόνισε πως Ο κ. Ερντογάν, έχει δείξει  τέτοια αλαζονική συμπεριφορά που δύσκολα μπορεί κανείς να τον προβλέψει

«Θα δείξουν οι επόμενες ημέρες που το πάει η Τουρκία. Ο κ. Ερντογάν, έχει δείξει  τέτοια αλαζονική συμπεριφορά που δύσκολα μπορεί κανείς να τον προβλέψει. Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε. Μέχρι τώρα βλέπουμε μια συνέχιση σε ότι αφορά την επιθετική τακτική της Τουρκίας η οποία δεν ξέρω πως μπορεί να εξομαλυνθεί », τόνισε.

Ο κ. Πέτρος Λιάκουρας τόνισε πως η Ελλάδα με τη στάση της πρέπει να συνεγείρει τη διεθνή κοινότητα για να σταματήσει η ένταση από τη γειτονική χώρα Τουρκία.

«Η συμπεριφορά  της Τουρκίας είναι ακραία και  εύχομαι αυτό να κρατήσει λίγο», τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *