FEATUREDΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Η κατάληψη στο λύκειο της Σορωνής και οι καταγγελίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Λυκείου της Σορωνής. Ωστόσο έχουν δημιουργηθεί διάφορα θέματα καθώς όπως καταγγέλλει με ανακοίνωση το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.  Ένα από αυτά η ανακοίνωση του διευθυντή του Λυκείου της Σορωνής για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

 Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας.

Ψάχνουν να βρουν συνένοχους στο ενορχηστρωμένο παιχνίδι τρομοκρατίας των μαθητών. Έχουν επιστρατεύσει γι αυτό αστυνομία, εισαγγελείς, πρόθυμους δημάρχους, διευθυντές σχολείων, «αγανακτισμένους» δήθεν γονείς και γνωστά παπαγαλάκια καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

Και στην περιοχή μας οι μαθητές του λυκείου Σορωνής αποφάσισαν, μετά από μαζική γενική συνέλευση, να γίνει κατάληψη στο σχολείο τους, .ωστε να διεκδικήσουν όρους και προϋποθέσεις που να εξασφαλίζουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και στο δικό τους σχολείο.

Διεκδικούν κυρίως

  • 15 μαθητές ανά τμήμα
  • Δεύτερη καθαρίστρια για το σχολείο τους
  • Λεωφορείο αποκλειστικά για τη μεταφορά τους από και προς το σχολείο, χωρίς να παστώνονται σαν σαρδέλες στο λεωφορείο της γραμμής.

Καταγγέλλουμε την διεύθυνση του λυκείου της Σορωνής, όπου πριν σχεδόν αρχίσει η κατάληψη, δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά, έσπευσε να βγάλει πρόγραμμα και να καλέσει τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός σε συναδέλφους να κάνουν μαθήματα σε κλειστά σχολεία, να αποκλείονται και να τιμωρούνται μαθητές επειδή αγωνίζονται.

Καταγγέλλουμε την ολιγωρία, καθόλου τυχαία, των πλειοψηφιών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου που δεν εφάρμοσε την απόφαση της ΟΛΜΕ για 3ωρη στάση και δεν κήρυξε η ίδια  3ωρη  στάση εργασίας για την Τρίτη  6/10 σε σχέση με την εξ αποστάσεως στα υπό κατάληψη σχολεία.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών μας και τις μορφές που αυτοί κάθε φορά επιλέγουν να τα διεκδικήσουν. Είμαστε δίπλα τους και:

Δεν θα επιτρέψουμε να διαστρεβλωθεί ο παιδαγωγικός μας ρόλος καθώς και να μετατραπούμε σε μηχανισμό καταστολής κοινωνικών διαμαρτυριών και αγώνων.

Καλούμε το σύλλογο διδασκόντων του συγκεκριμένου σχολείου να προσυπογράψει το πρακτικό της ΟΛΜΕ για τη μη εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Βρισκόμαστε κοντά στους μαθητές που αγωνίζονται και απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Υπερασπιζόμαστε τον δίκαιο αγώνας τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν θέση δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας!

Εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας ν’ αφήσει τις γελοιότητες και να ικανοποιήσει τα αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη!

Ρόδος 7/10/2020

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *