28 εκατομμύρια ευρώ οφείλονται στη ΔΕΥΑΡ από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Πλήγμα έχουν υποστεί τα  οικονομικά της ΔΕΥΑΡ από τις επιπτώσεις της πανδημίας.Ακόμη, υπάρχουν υποχρεώσεις ύψους 28εκ. ευρώ τόσο από μεγάλες επιχειρήσεις όσο και από άλλους πελάτες και νοικοκυριά, που επιβαρύνουν την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης όπως υπογράμμισε μιλώντας στο Notos News και την «Κόκκινη Γραμμή» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης  Μανέττας.

Ο κ. Μανέττας αναφέρθηκε επίσης στο  αίτημα Οικονομικής Ενίσχυσης κάλυψης λειτουργικών αναγκών ΔΕΥΑΡ, ύψους 3.200.973,28 € που στηρίζει τις ανάγκες λειτουργίας της Επιχείρησης, ώστε  να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της  που αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  Ρόδου.

Το αίτημα αξίζει να σημειωθεί πως έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

«Η κρίση του κορωνοϊού, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στα έσοδα της ΔΕΥΑΡ. Επιπλέον, υπάρχουν υποχρεώσεις ύψους 28εκ. ευρώ τόσο από μεγάλες επιχειρήσεις όσο και από άλλους πελάτες και νοικοκυριά, που επιβαρύνουν την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης», υπογράμμισε ο κ. Βασίλης Μανέττας.

«Εμείς ασκούμε συνεχώς πιέσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους ενώ προχωρήσαμε σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα νοικοκυριά ώστε να μπορέσουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς την επιχείρηση. Αυτά θα ισχύουν έως τον Μάρτιο του 2021 αλλά από εκεί και πέρα, δεν θα υπάρξουν άλλες ρυθμίσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της  ΔΕΥΑΡ έχει ενεργοποιήσει τις παρακάτω διευκολύνσεις πληρωμών αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπα νοικοκυριά και επιχειρήσεις:

  1. 1. Έκπτωση συνέπειας 10%   για   την εμπρόθεσμη εξόφλησηΛογαριασμών. Ισχύει μέχρι τις 31/12/2020.
  2. Έκπτωση 12% για εφ’ άπαξ εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  3. Πάγια ρύθμιση οφειλών σε 12 δόσεις με προκαταβολή 10%
  4. Πάγια ρύθμιση οφειλών σε 20 δόσεις με προκαταβολή 20%
  5. Ρύθμιση οφειλών σε 48 δόσεις, που ενεργοποιείται με καταβολή της 1ης δόσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.