FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Τρία τα κρούσματα κορονοϊού στο Κ.Υ.Τ. Λέρου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ζήτησε ο Μ. Κόλλιας!

Την αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί ζήτησε με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του  Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κ. Π. Αρκουμανέα  ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας καθώς όπως υπογραμμίζει υπάρχουν τρία κρούσματα κορονοϊού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ο κ .Κόλλιας τόνισε πως είναι επιβεβλημένο να μεταβεί μονάδα του ΕΟΔΥ στο νησί καθώς πρέπει να γίνουν τεστ τόσο στους κατοίκους όσο και τους  παράτυπους  μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στις δομές .

«Θεωρώ επιβεβλημένη την αποστολή στη Λέρο κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα προβλεπόμενα καθώς και προληπτικοί έλεγχοι στους κατοίκους του νησιού αλλά και στους διαμένοντες στο Κ.Υ.Τ Λέρου», υπογράμμισε ο κ. Μιχάλης Κόλλιας

Αναλυτικά στην επιστολή του προς τον κ. Παναγιώτη  Αρκουμανέα  ο δήμαρχος Λέρου αναφέρει τα εξής :

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε στο Κ.Υ.Τ Λέρου που αριθμεί άνω των 1200 ατόμων, έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής τρία κρούσματα COVID-19, που αφορούν σε Πρόσφυγες – Μετανάστες και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είχαν καθημερινές επαφές τόσο με τους διαμένοντες στο  Κ.Υ.Τ, όσο και με τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού (ταξί – Super Market, κλπ).

Θεωρώ επιβεβλημένη την αποστολή στη Λέρο κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα προβλεπόμενα καθώς και προληπτικοί έλεγχοι στους κατοίκους του νησιού αλλά και στους διαμένοντες στο Κ.Υ.Τ Λέρου

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέρου,

Κόλιας Μιχαήλ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *