FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Σε συνεχή διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ με τοπικούς φορείς και συλλόγους

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες κύκλος προγραμματισμένων ενημερωτικών συναντήσεων του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου με τοπικούς φορείς και συλλόγους. Σε ξεχωριστές ημερομηνίες, κλιμάκια αποτελούμενα από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, στελέχη του κόμματος και μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου, είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις με τους Προέδρους και μέλη της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου.

Κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην οδική ασφάλεια, τις υποδομές της δημόσιας υγείας και τις ανάγκες εθελοντικής αιμοδοσίας συζητήθηκαν διεξοδικά ενώ από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσαν τις αντίστοιχες θεματικές θέσεις από το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι».

Πιο συγκεκριμένα:

ΕΥΘΥΤΑ: Στην συνάντηση, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κα. Ελένη Καρύδη παρουσίασε αρχικά τους θεσμικούς τρόπους με τους οποίους το τοπικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας παρεμβαίνει και ασκεί κοινωνική πίεση, εδώ και 16 χρόνια, προς τους φορείς της Πολιτείας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Με αδιάκοπες αποστολές υπομνημάτων και εγγράφων προς τα αρμόδια Υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ βαθμού, η ΕΥΘΥΤΑ διεκδικεί την βελτίωση των οδικών υποδομών του νησιού, την προώθηση σύγχρονης τεχνολογικής υποστήριξης, την ανανέωση του συστήματος εκπαίδευσης-απόκτησης άδειας κ.α.

Στη συζήτηση τονίστηκε το γεγονός ότι έχουμε μια πανδημία τροχαίων και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει επιτέλους να ακούσουν, να αξιολογήσουν και να εφαρμόσουν τις προτάσεις των ειδικών που τους κατατίθενται. Εστιάζοντας στην πρόσφατη ΚΥΑ 46526 για την υπαίθρια διαφήμιση, τα μέλη τόσο της ΕΥΘΥΤΑ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ασκηθεί περισσότερη πίεση και να παρθούν μέτρα από όλους τους αρμόδιους φορείς, ιδιαίτερα τους ΟΤΑ, έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση «προαναγγελθέντων θανάτων». Οι θολές διατυπώσεις στο συγκεκριμένο κείμενο ουσιαστικά θα οδηγήσουν στην συνέχιση των κάθετων, μετωπικών προς τη φορά κίνησης των οχημάτων, διαφημίσεων καθώς και σε νομικές περιπλοκές με απαλλαγή των διαφημιστικών εταιρειών στην απευκταία περίπτωση σοβαρού τροχαίου λόγω απόσπασης της προσοχής του οδηγού.

 Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου:  Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Προέδρου του ΙΣΡ κ. Ηλία Τσέρκη, με την παρουσία ακόμα δύο μελών του Δ.Σ., στην συζήτηση αναφορικά με τα υφιστάμενα προβλήματα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας του νησιού και τον τρόπο με τον οποίο ο Σύλλογος επιθυμεί να συμβάλλει. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ανάγκη προάσπισης της υγείας όλων των πολιτών πρέπει να ενώνει ενώ συζητήθηκε η ιδιαιτερότητα της καλοκαιρινής/τουριστικής περιόδου με την ανάγκη θεσμικής βελτίωσης της λειτουργίας των ιατρικών δομών, ιδιαίτερα των απομακρυσμένων Π.Ι., όπως το Γεννάδι, η Έμπωνα και τα μικρά νησιά. Οι παρευρισκόμενοι κομματικοί εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στο έργο που παρήχθη επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των δημόσιων και δωρεάν παροχών υγείας  καθώς και στις προτάσεις του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» που αφορούν στην θωράκιση της χώρας με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο υγειονομικής διαχείρισης της πανδημίας, γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ  με ανθρώπινο δυναμικό, ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κ.α.

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου:. Οι ανάγκες αίματος είναι διαρκείς, προϋπήρχαν της πανδημίας, δεν σταματούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα υπάρχουν και μετά. Οι τακτικές μεταγγίσεις των ασθενών, η επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων, καθώς και άλλες ανάγκες που προκύπτουν στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου επιφέρουν σημαντική μείωση των αποθεμάτων αίματος. Αυτό αποτέλεσε την βάση της εγκάρδιας συζήτησης μεταξύ του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του Συλλόγου κ. Φιλήμονα Νικολάου.

Κοινό μέτωπο αποτελεί η κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Ρόδου σε αίμα, και παράλληλα η συλλογή βλαστοκυττάρων, αιμοπεταλίων, καθώς και η αύξηση των δοτών μυελού των οστών. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου επεσήμανε την ανάγκη στήριξής τους, σε επίπεδο μελών, αλλά και σε οικονομική και διοικητική υποστήριξη τονίζοντας ότι «μας αρκεί ένας διοικητικός υπάλληλος και το 3% του πληθυσμού να δίνει αίμα δύο φορές τον χρόνο, προκειμένου να καλύπτεται η ανάγκη. Επιδιώκουμε ένα δυνατό Σύλλογο, σε μια αδύναμη κοινωνία». Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν την ανάγκη κεντρικής διαχείρισης των μονάδων του αίματος, έτσι ώστε η κάλυψη να διαχέεται σε όλη την επικράτεια, καθώς και την ανάγκη ενεργοποίησης κωδικού που υπάρχει, για την οικονομική στήριξη του Συλλόγου από την Πολιτεία, μεταφέροντας το αίτημα στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Ως πολιτική δύναμη, ΚΑΛΟΥΜΕ τον κόσμο να στηρίξει τον πιστοποιημένο Σύλλογο των εθελοντών αιμοδοτών, με νέες εγγραφές μελών, και να υπενθυμίσουμε εκτός των άλλων ότι τα μέλη ή συγγενείς τους α’ βαθμού έχουν το προνόμιο να λαμβάνουν αίμα, εφ’ όσον το χρειασθούν.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *