Υavas yavas πάμε για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία;

«Βυθίστε ελληνικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό». Αυτό φέρεται να ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τους στρατηγούς του σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Welt. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πήγες, πριν από μερικές ημέρες ο Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του να προχωρήσουν στη βύθιση ελληνικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο, με όσο γίνεται λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τη Welt οι στρατηγοί του Ερντογάν φαίνεται να αντέδρασαν, με τον Τούρκο πρόεδρο να αντιπροτείνει τη ρίψη ενός ελληνικού πολεμικού μαχητικού αεροσκάφους, με τέτοιον τρόπο ώστε να διασωθεί ο Έλληνας πιλότος.

Να υπενθυμίσω εδώ το περίφημο τουρκικό πραξικοπηματικό σχέδιο «Βαριοπούλα», που προέβλεπε και αυτό κατάρριψη ελληνικού μαχητικού, ώστε να υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα και εν συνεχεία αναταραχή στην Τουρκία, προκειμένου να ωριμάσουν οι συνθήκες για πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος τότε κυνήγησε όσους επεξεργάζονταν το σχέδιο «Βαριοπούλα», και τώρα, σύμφωνα με την Welt,  επικαλείται, κάτι παρόμοιο, με στόχο να αυξήσει την ένταση με την Ελλάδα.

Πηγή:in.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.