FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Τη βοήθεια του Πρωθυπουργού θα ζητήσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη για τους ανέργους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θα ζητήσει η διοίκηση του  Εργατικού Κέντρου Ρόδου  για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του νησιού  και όχι μόνο.

Τα  θέματα αυτά άλλωστε αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη διημερίδα που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Notos News και την «Απογευματινή Ενημέρωση»  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις και πιέσεις ώστε να εξασφαλιστεί  ένα εισόδημα για τους εργαζόμενους που δεν έχουν πιάσει ακόμη δουλειά στα ξενοδοχεία.

«Πρέπει  στοχευμένα  να επικεντρωθούμε στα προβλήματα  που ταλανίζουν τους εργαζόμενους. Στόχος μας η επιδότηση όλων των εργαζομένων στον τουρισμό  μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν», τόνισε ο κ. Εγγλέζος  και πρόσθεσε πως θα πρέπει να στηριχθούν και οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους όπως οι ξεναγοί και οι οδηγοί ταξί.

Για όλα αυτά  τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου  κ. Παναγιώτης Εγγλέζος θα  ενημερώσει τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα φθάσει στη Ρόδο και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Χάλκη για να παραστεί στην τελετή ονοματοδοσίας του  Περιφερειακού Ιατρείου της Χάλκης και στο τρίμηνο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού .

« Θα επιδιώξουμε να μας συναντήσει ο πρωθυπουργός . Σε αυτό βοήθησε ο υφυπουργός κ. Μάνος Κονσολας. Στο σύντομο διάστημα που θα έχουμε μαζί του επικοινωνία να του ζητήσουμε να δώσει λύσεις στα προβλήματα.   Δεν θα αρκεστούμε σε υποσχέσεις. Θέλουμε να διορθώσει τις αδικίες για τους εποχιακά απασχολούμενους στον τουρισμό που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης και μιλάμε για τη διεύρυνση  του επιδόματος ανεργίας και τις προϋποθέσεις ένταξης . Θέλουμε επίσης να αναβαθμιστούν οι  ΑΣΤΕ της Ρόδου και της Κρήτης για να έχουν εκπαίδευση οι εργαζόμενοι», τόνισε ο κ,. Εγγλέζος.

Σε ερώτηση για τον αριθμό των εργαζόμενων στον τουρισμό ο κ. Εγγλέζος δήλωσε πως από τους 37.000 δουλεύουν οι 10.000.

«Με καλές προβλέψεις θα φθάσουμε τους 15.000 εργαζόμενους. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων όμως θα μείνει χωρίς εργασία.  Αν δεν ακουστούν τα προβλήματα ο χειμώνας θα είναι βαρύς για χιλιάδες ανθρώπους», τόνισε  ο κ.Εγγλέζος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *