FEATUREDΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Να μην πανηγυρίζουμε για την οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Τον κίνδυνο ότι η Ελλάδα θα συρθεί  στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία αλλά σε αδύναμη θέση επεσήμανε ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Δημήτρης Γάκης μιλώντας στο Notos News  και την Απογευματινή Ενημέρωση με αφορμή  τις πρόσφατες εξελίξεις.

«Με ανακοινώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επισημάνει τα κενά και τις καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Από ότι δείχνουν τα πράγματα  είναι μια μελετημένη και οργανωμένη διαδικασία που στόχο έχει να συρθεί  σε αδύναμη θέση σε ένα διάλογο διαπραγμάτευσης όλων των ανοικτών ζητημάτων . Η Τουρκία δείχνει μια καλή διάθεση  και πως είναι ένα κράτος που μπορεί να αποφεύγει τις κρίσεις και να θέλει το διάλογο. Μένουμε εμείς όμως σε μια αδύναμη θέση με την παρέμβαση της Γερμανίας . Είναι μια διαδικασία που δεν θα οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα. Οδηγούμαστε  σε αυτό κάτω από την κατεύθυνση του ξένου παράγοντα», δήλωσε ο κ. Γάκης.

Σε ερώτηση αν θα έπρεπε ήδη να είχαν επιβληθεί οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία από την ΕΕ ο κ. Γάκης τόνισε :

«Οι δύο μεγάλες δυνάμεις δηλαδή οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν πάρει το μερίδιο της περιοχής που τους ενδιαφέρει και τώρα μπαίνει στο παιχνίδι η ΕΕ με την  Γερμανία. Αυτό είναι ένα παιχνίδι  διαμοιρασμού  του δικού μας χώρου και όχι μόνο. Οι ζώνες επιρροής διαμορφώνονται ξανά και να δούμε ποιος θα παίξει το ρόλο του χωροφύλακα».

Ο κ. Γάκης αναφέρθηκε και στην πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την  πανδημία υπογραμμίζοντας ότι  είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή.

«Έχουμε  και την οργάνωση της εργασίας. Όμως παραχωρούμε παραχωρώντας την  υγειονομική ασφάλεια στον πληθυσμό . Αυτό δεν θα μας βγει σε καλό καθώς έρχεται το φθινόπωρο και τα κρούσματα αυξάνονται. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει όταν θα ανοίξουν και άλλες τουριστικές αγορές. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Πρέπει οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους», τόνισε ο κ. Γάκης.

«Όσο για τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων ο κ. Γάκης τόνισε πως από την πρώτη στιγμή έπρεπε να τεθούν σε ισχύ. Τώρα τελειώνουν τα …πούπουλα του μαξιλαριού.   Επιπλέον στηριζόμαστε στα χρήματα που θα έρθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης . Όμως αυτό είναι μακριά   και οι χρηματοδοτήσεις δεν είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Να μην πανηγυρίζουμε . Επικοινωνιακά διαχειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση ,. Πάντα περιμένουμε να έρθει ο σωτήρας  και μετά έρχεται η διάψευση», δήλωσε ο κ. Γάκης.

Αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρας στην Κω δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές ευαίσθητες.

Ο κ. Γάκης επίσης  εξέφρασε τη συμπαράσταση του στο Notos News  με αφορμή τα διαδραματισθέντα ,   μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης που αφορούσε το θάνατο  της 27χρονης ΑΜΕΑ που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων Άγιος Ανδρέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *