FEATUREDΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όλα τα θέματα της Λέρου εξέτασε ο Μάνος Κόνσολας κατά την επίσκεψη του στο νησί

Επίσκεψη στη Λέρο πραγματοποίησε  ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του νησιού μας.

Το βράδυ της περασμένης  Τετάρτης, ο κ. Κόνσολας συμμετείχε σε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , παρουσία της Προέδρου κας Παπαφωτη Μαρίας, δημοτικών συμβούλων και φορέων του Τουρισμού, όπου προέβη σε ενδελεχή ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

Στη σύσκεψη του Δ.Σ. Λέρου, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας αφού ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για την παρουσία του στο νησί, επεσήμανε μεταξύ άλλων την άριστη συνεργασία που έχουν στον τομέα αρμοδιότητας του κ. Κόνσολα αλλά και άλλων θεμάτων  κάνοντας εκτενή αναφορά στα προβλήματα του νησιού αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης , ενώ επεσήμανε στον κ. Κόνσολα ότι η Λέρος δεν θα δεχτεί την κατασκευή νέου κέντρου κλειστού τύπου.

Επίσης ο Δήμαρχος Λέρου ανέφερε τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο στομεταφορικό ζήτημα (ακτοπλοϊκή σύνδεση), όσο και τα λοιπά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές τάξεις και οι φορείς του νησιού, όπως οι αλιείς και οι επαγγελματίες (έμποροι – ζυθεστιάτορες κλπ).

Ο κ. Κόνσολας αφού άκουσε τις απόψεις των παριστάμενων στη συνεδρίαση, τόνισε την αγαστή συνεργασία που έχει με τον Δήμαρχο Λέρου, αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους θα βοηθηθεί το τουριστικό προϊόν του νησιού, ενώ απάντησε εμπεριστατωμένα σε όλες τις εισηγήσεις που είχαν προηγηθεί.

Σημειώνεται ότι ο κ. Υφυπουργός, επέκρινε την παράταξη Λουλουδιά η οποία αποχώρησε μαζί με τον επικεφαλής της, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι, «κομματικοί παράγοντες της Λέρου τον παρότρυναν να μην έχει αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή», γεγονός το οποίο επέκρινε και το οποίο προκάλεσε εντύπωση στους παρευρισκόμενους.

Το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2020, ο κ. Κόνσολας συμμετείχε με τον Δήμαρχο Λέρου σε τηλεδιάσκεψη, μετά από πρωτοβουλία του, στην οποία, επίσης, συμμετείχαν οι Υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελας Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ενώ την παρουσίαση παρακολούθησαν και οι δήμαρχοι των υπόλοιπων τεσσάρων νησιών που πλήττονται από το Προσφυγικό -Μεταναστευτικό.

Η τουριστική καμπάνια που παρουσιάστηκε στη τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης, συνδυάζει τα ξεχωριστά αφηγήματα των νησιών, με 5 περιοχές βιωματικής τουριστικής εμπειρίας και επιδιώκει την ανάδειξη της πολυμορφίας, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην εμπειρία.

Η επικοινωνία της καμπάνιας του ΕΟΤ στοχεύει στην ενίσχυση της εικόνας της Λέρου και των υπόλοιπων τεσσάρων νησιών που πλήττονται από το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό πρόβλημα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Το ίδιο βράδυ,μετέβησαν ο Δήμαρχος μαζί με τον Υφυπουργό κ. Κόνσολα, τον Αντιδήμαρχο κ. Καστή και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπίλλη παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Παϊσίου, του Σεβασμιωτάτου Προικοννησου κ.κ. Ιωσήφ, του Επισκόπου κ. κ. Στεφάνου, του Ιερού Κλήρου και πλήθος πιστών στον Εσπερινό της Πολιούχου Αγίας Μαρίνας.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τον Υφυπουργό κ. Κόνσολα Μάνο που εμπράκτως αποδεικνύει καθημερινά την αγάπη και τη στήριξη του στο νησί μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *