Είναι κατώτερη των περιστάσεων η αντίδραση της ΕΕ για την προκλητικότητα της Τουρκίας

«Είναι κατώτερη των περιστάσεων η αντίδραση της ΕΕ. Όλη αυτή την περίοδο η Τουρκία κάνει πράξεις αυτά που λέει. Σας θυμίζω ότι πριν την απόφαση του κ. Ερντογάν έχει γίνει η παρέμβαση στη Συρία έχει γίνει η παρέμβαση  στη Λιβύη η προκλητική στρατηγική της Τουρκίας ενός της Κυπριακής ΑΟΖ , Και όσα είδαμε για μεταναστευτικό. Αυτό θα έπρεπε να ενεργοποιήσει την ΕΕ που έχει λάβει απόφαση για την επιβολή κυρώσεων αλλά δεν τις έχει εφαρμόσει. Να δράσουμε πρέπει»
Αυτό δήλωσε στο Notos News και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε και στην δήλωση στην οποία προέβη η  πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά μετά την τριμερή συνάντηση στην Γερμανία.

«Πόσες φορές θα πρέπει να το πούμε –πως χρειάζεται η σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών απέναντι στην Τουρκία. Χρειάζεσαι συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα για θέματα σαν και αυτό. Ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να κινηθεί μόνος του  και να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όσα συμβούν από εδώ και πέρα», τόνισε.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι με το να χαϊδεύουν τον κροκόδειλο θα είναι οι τελευταίοι που θα δαγκώσει. Το πρόβλημα είναι εδώ.  Είναι υπαρκτό και πρέπει μα αντιδράσουμε.  Πρέπει να δούμε τι κάνουμε ως Ελλάδα. Επειδή οι Τούρκοι έχουν αναφερθεί στις έρευνες που θέλουν να κάνουν οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.  Πρέπει να χαράξουμε μια στρατηγική που να θέτει προ των ευθυνών του και το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί είπε:

«Είναι μια βέβηλη πράξη που προσβάλει όλο των πολιτισμένο κόσμο. Υποτιμά το γεγονός ότι η Αγία Σοφία είναι ένα σύμβολο παγκόσμιας κληρονομιάς . Ένα σύμβολο που είναι γνωστό σε  κάθε γωνιά του πλανήτη μας. Νομίζω ότι ο κ. Ερντογάν προχώρησε σε αυτή την πράξη γιατί προχωρά σε αλλαγή πολιτικής, Στρέφεται πλέον προς το Ισλάμ . Αυτό πρέπει να απαντηθεί με συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις. Έχει παρέλθει η εποχή των λόγων χρειάζονται πράξεις από την ΕΕ και από τον ΟΗΕ  και από τη Διεθνή Κοινότητα», δήλωσε ο κ. Χρηστίδης.

Σε ερώτηση για το αν είναι  στη σωστή κατεύθυνση οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων που έχουν πληγεί από την πανδημία ο κ. Χρηστίδης δήλωσε:

«Όλοι στηρίξαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας όλοι στηρίξαμε τα πρώτα μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας. Η ΝΔ κινείται με τρόπο που εμείς τον έχουμε βαπτίσει βλέποντας και κάνοντας αλλά είναι προβληματικός. Δεν αντιμετωπίζει εμπροσθοβαρώς το πρόβλημα. Πρέπει να δώσει χρήματα εκεί που χρειάζεται. Αυτό που συναντήσαμε κατά την επίσκεψη μας στη  Ρόδο δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Αυτό που μας περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των φορέων που δεν είναι ενταγμένοι στο Κίνημα Αλλαγής αλλά σε διαφορετικά κόμματα δείχνουν μια δραματική κατάσταση που η κυβέρνηση πρέπει να κρύβει κάτω από το χαλί επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ της στρώνει το χαλί . Εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Και στη Ρόδο μεγάλο κομμάτι των ξενοδοχείων δεν θα ανοίξουν και πολλούς εργαζόμενους  που θα μείνουν άνεργοι . Χρειάζονται μέτρα στήριξης της οικονομίας τώρα».

Σχετικά με το αν η οικονομία αντέξει περισσότερα μέτρα εξαιτίας της πανδημίας ο κ. Χρηστίδης  τόνισε :

«Βλέπουμε και μια σειρά στελεχών της ΝΔ να δείχνουν άτι δεν εφαρμόζουν τα μέτρα. Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε τα μέτρα που είναι απαραίτητε. Το έχουμε πει από την αρχή. Χρειάζονται τεστ  όπου υπάρχουν πύλες εισόδου. Να είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σε συνθήκες δύσκολες χωρίς lockdown».

Ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε και στην ανασύνθεση των τοπικών επιτροπών του κόμματος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.