Να καταθέσει επιτέλους η κυβέρνηση το σχέδιο για τον τουρισμό!

Nα καταθέσει επιτέλους ουσιαστικό σχέδιο για τον τουρισμό  και να μην αφήνει στην αβεβαιότητα επιχειρηματίες και εργαζόμενους ζητά από την κυβέρνηση ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και Γραμματέας του τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης.

«Το βάρος πλέον, πέφτει αποκλειστικώς στην Ελληνική Κυβέρνηση, που μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει ένα στοιχειώδες σχέδιο για τον τουρισμό.Εμείς στο ΚΙΝΑΛ, συνεχίζουμε με εποικοδομητικό τρόπο τις παρεμβάσεις μας. Πέρα από τις προτάσεις μας για ένα Εθνικό Σχέδιο για τον τουρισμό, καταθέσαμε στη Βουλή και συγκεκριμένο πρόγραμμα, απολύτως κοστολογημένο για τον εσωτερικό τουρισμό.     Ας προχωρήσει επιτέλους η Κυβέρνηση σε όσα, ήδη από καιρό θα έπρεπε να έχει πράξει και ας μην αφήνει άλλο στην αβεβαιότητα τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό και τους επιχειρηματίες του χώρου» , υπογραμμίζει ο κ. Νικητιάδης.

Αναλυτικότερα με  αφορμή τις συστάσεις της Commission σε σχέση με τον τουρισμό στην Ε.Ε ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και Γραμματέας του τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

« Αποτελεί ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η ΕΕ ασχολήθηκε σε έκταση, για πρώτη φορά σε ανώτερο επίπεδο με τον τουρισμό της Ευρώπης.

Οι συστάσεις της Επιτροπής με τις γενικές κατευθύνσεις που δίδουν για τον τρόπο ανάπτυξης του τουρισμού, ουσιαστικώς μεταφέρουν την ευθύνη στα κράτη μέλη που θα πρέπει να διαχειριστούν αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων τους, τον τρόπο που θα λειτουργήσει η τουριστική αγορά το 2020.

Συνιστά ωστόσο θετικό βήμα η απελευθέρωση που παρέχει η Επιτροπή με τις κατευθυντήριες γραμμές της, αφού ουσιαστικώς δεν θέτει απαγορεύσεις σε σχέση με τις πτήσεις που για την χώρα μας αποτελούν προϋπόθεση για τουριστική ανάπτυξη.

Το βάρος πλέον, πέφτει αποκλειστικώς στην Ελληνική Κυβέρνηση, που μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει ένα στοιχειώδες σχέδιο για τον τουρισμό.

Εμείς στο ΚΙΝΑΛ, συνεχίζουμε με εποικοδομητικό τρόπο τις παρεμβάσεις μας. Πέρα από τις προτάσεις μας για ένα Εθνικό Σχέδιο για τον τουρισμό, καταθέσαμε στη Βουλή και συγκεκριμένο πρόγραμμα, απολύτως κοστολογημένο για τον εσωτερικό τουρισμό.            Ας προχωρήσει επιτέλους η Κυβέρνηση σε όσα, ήδη από καιρό θα έπρεπε να έχει πράξει και ας μην αφήνει άλλο στην αβεβαιότητα τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό και τους επιχειρηματίες του χώρου» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.