Για τη Διεθνή Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών προβολή της ταινίας «Αφανείς Ηρωίδες»

Με αφορμή  τη Διεθνή Ημέρα Ισότητας των Αμοιβών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία  με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  Δωδεκανήσου  της   ΑΝΔΩ Α.Ε.  σας προσκαλούν   την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 8:30μ.μ. με ελεύθερη είσοδο στην  προβολή της ταινίας: «Αφανείς  Ηρωίδες»  στον αύλειο  χώρο  του Παλατιού  του  Μεγάλου  Μαγίστρου.

Οι Αφανείς Ηρωίδες (πρωτότυπος τίτλος: Hidden Figures) είναι αμερικανική βιογραφική ταινία του  2016,  σε  σκηνοθεσία του Θίοντορ  Μέλφι  και σε σενάριο του ίδιου και της  Άλισον Σρέντερ, που έχει αποσπάσει  τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Πρωταγωνιστούν οι: Οκτάβια Σπένσερ, Ταράτζι Π. Χένσον, Κέβιν Κόστνερ, Τζανέλ Μονέ. Πρόκειται για μία ταινία που εξυμνεί την αξία του  μυαλού των γυναικών και τη δύναμη για θέληση.

Μια ομάδα  τριών Αφροαμερικανίδων μαθηματικών, της  Κάθριν Τζόνσον, Ντόροθι Βον και Μέρι Τζάκσον-ονόματα που πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξη και την επιστημονική παρακαταθήκη τους στην παγκόσμια ιστορία- θα κληθούν να παλέψουν με  τα  έμφυλα στερεότυπα  και  το φυλετικό ρατσισμό, ώστε να αποδείξουν την αξία τους ως επιστήμονες. Έπειτα από πολλές δοκιμασίες και από στιγμές ταπείνωσης που θα υποστούν θα καταφέρουν να τα βγάλουν εις πέρας. Είναι μία ιστορία μάχης για τα δικαιώματα των γυναικών, την ισότητα των φύλων και κατά πάσης φύσεως διακρίσεων  που  βασίζεται σε πραγματικά  γεγονότα.

Ο όρος  «γυάλινη οροφή» («glassceiling»), χρησιμοποιήθηκε το 1986 από δημοσιογράφους της Wall Street Journal  στην προσπάθεια τους να περιγράψουν τα εμπόδια που συναντά μία  γυναίκα  για  να ανελιχθεί επαγγελματικά  σε ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια. Πρόκειται για όλα εκείνα τα ορατά  και αόρατα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό τους  χώρο  και βασίζονται  σε  στερεότυπα, προκαταλήψεις  και  διακρίσεις  λόγω  του φύλου τους.

Στόχος της δράσης ευαισθητοποίησης είναι να αποτυπωθεί ο βαθμός δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην επαγγελματική ζωή τους, όσον αφορά την ανέλιξη  στην ιεραρχική κλίμακα, την ανισότητα των αμοιβών, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας  και τη μη ισότιμη μεταχείριση κατά τη διάρκεια της εργασιακής τους πορείας. Απώτερος σκοπός είναι η  κατανόηση του μεγέθους  και της  σημασίας  του φαινομένου της «γυάλινης οροφής», έτσι ώστε να παρέχονται ίσες ευκαιρίες στις εργαζόμενες/ους  από τους εκάστοτε εργοδότες, οργανισμούς και επιχειρήσεις, καθώς και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων στον εργασιακό χώρο  και την εδραίωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλους τους τομείς.

Για την ασφάλεια του κοινού θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας:

  • Υποχρεωτική  χρήση μάσκας καθ` όλη τη  διάρκεια της εκδήλωσης
  • Τήρηση  αποστάσεων
  • Σειρά  προτεραιότητας  λόγω  περιορισμένων θέσεων

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ο Δήμος Ρόδου θα διαθέσει δωρεάν ηλεκτρονικά οχήματα στην Πλατεία Σύμης για  τη μεταφορά  του κοινούι προς το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου από τις  08:00μ.μ. μέχρι τις 09:00μ.μ. Χορηγός  επικοινωνίας  της  εκδήλωσης είναι το Ραδιόφωνο «Λυχνάρι».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Ε. Βόζεμπεργκ: Η Τουρκία επικαλείται προσχηματικά διάλογο για να κερδίσει χρόνο

Στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την επικίνδυνη κλιμάκωση και το ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική

Close