Β. Καλοπήτας: Μπορεί η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια μας από φυσικές καταστροφές;

Γράφει ο Βαιος Καλοπήτας

Μέλος της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής

Είναι πλέον συνηθισμένο να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι τη χώρα μας να τυλίγεται στις φλόγες. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά για τις Μυκήνες και τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής που υπέστησαν τις συνέπειες μιας ακόμα πυρκαγιάς. Παράλληλα, πύρινα μέτωπα μαίνονται και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Τι κάνει η Κυβέρνηση γι’ αυτό; Μία Κυβέρνηση η οποία μετά τον χαμό 101 ανθρώπινων ζωώνζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης υποσχόμενη πως θα γίνουν αντιπυρικά έργα σε όλη την Επικράτεια;

Είναι ιδιαίτερα προκλητικό να βλέπουμε τους πολιτικά προϊστάμενους να αποποιούνται των ευθυνών τους για κάθε καταστροφή, να αποσιωπούν την αλήθεια, να παρουσιάζουν τα γεγονότα κατά το δοκούν. Το ότι δεν έχουν προβλέψειτους απαιτούμενους μηχανισμούς ασφαλείας για μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς μαςδείχνει το μέγεθος της ανικανότηταςτους.

Δεν υπάρχουν αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα. Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών. Κυρίως ο κίνδυνος ελλοχεύει για τα απομακρυσμένα νησιά όπου τα μέσα πυρόσβεσης δεν επαρκούν. Το σχέδιο της Κυβέρνησης για τις φυσικές καταστροφές είναι ανύπαρκτο και αφημένο στην τύχη.

Οι πυρκαγιές, οι καταστροφές περιουσιών και ο κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές, η κλιματική αλλαγή, όλα αυτά και πολλά άλλα θα έπρεπε να βρίσκονται στο επίκεντρο της μέριμνας του προϊστάμενου της Πολιτικής Προστασίας. Αντί αυτών ο ίδιος αλλά και ο Πρωθυπουργός συνεχίζουν παραστάσεις εντυπωσιασμού. Δυστυχώς με τις πρακτικές αυτές μόνο από τύχη θα αποφύγουμε νέες τραγωδίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Νέα πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων η Μαρία Κορακάκη με αντιπρόεδρο τον Στέφανο Καψάλη

Η δικηγόρος κ. Μαρία Κορακάκη θα είναι η νέα πρόεδρος των προνοιακών ιδρυμάτων της Ρόδου, ύστερα από την παραίτηση του

Close