Βαρύ κατηγορητήριο από τη μειοψηφία στη δημοτική αρχή Ρόδου

Αποφασισμένοι να μην συμμετάσχουν στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο με στόχο την ενημέρωση για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο είναι οι επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Με κοινή επιστολή  την οποία υπογράφουν  οι επικεφαλής και των τριών παρατάξεων Φώτης Χατζηδιάκος, Δημήτρης Κρητικός και Καλετός Πότσος. Υπογραμμίζουν ότι δεν θα λάβουν μέρος σε  συνάντηση παρωδία που ευτελίζει τους θεσμούς και  στόχο έχει τη συγκάλυψη όπως λένε παραλείψεων του δημάρχου Ρόδου σε βάρος του Δήμου Ρόδου .

« Με  την παρούσα μας υποβάλλουμε το αίτημα περί συζητήσεως του εν λόγω θέματος στην πρώτη δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ούτως ώστε ο κ. δήμαρχος να δώσει δημόσια «δια ζώσης» εξηγήσεις για τις αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες πρωτοβουλίες του σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και επ’ αυτού να τοποθετηθεί το σύνολο των συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά στην  επιστολή τους αναφέρουν τα ακόλουθα:

Κύριε Πρόεδρε,

 

Σχετικά με την με αρ. πρωτ. 2/19358/8-5-2020 πρόσκλησή σας, με την οποία καλείτε τους επικεφαλής των παρατάξεων σε συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου, που θα αφορά την ενημέρωση- συζήτηση για τον “Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων καθώς και των θεμάτων της επικαιρότητας”, σας εκθέτουμε τα ακόλουθα:

  • Επειδή πλέον η εγκληματική για τους δήμους διάταξη του άρθρου 93 έχει καταστεί νόμος, παρέλκει οποιαδήποτε «κεκλεισμένων των θυρών» δήθεν ενημέρωση μας, που στοχεύει την συγκάλυψη των ευθυνών του δημάρχου Ρόδου για την τακτική απαξίωσης που ακολούθησε ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. απέναντι στις εκκλήσεις -πριν τη ψήφιση του νόμου- 16 Δημάρχων των δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, περί έκτακτης σύγκλισης του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. με μοναδικό θέμα την απόσυρση του άρθρου 93, όπως επίσης και η μη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκφράσει την θέση του για αυτό.
  • Επειδή, δεν προτιθέμεθα να συμπράξουμε στην συγκάλυψη επιζήμιων ενεργειών και παραλείψεων του δημάρχου σε βάρος του Δήμου Ρόδου, με τη συμμετοχή μας σε συνάντηση – παρωδία επί τετελεσμένου πλέον εγκλήματος, σας δηλώνουμε ότι δεν θα παραστούμε σε μια τέτοια συνάντηση-φαρσοκωμωδία, που ευτελίζει τους θεσμούς.

 

Αντίθετα, με την παρούσα μας υποβάλλουμε το αίτημα περί συζητήσεως του εν λόγω θέματος στην πρώτη δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ούτως ώστε ο κ. δήμαρχος να δώσει δημόσια «δια ζώσης» εξηγήσεις για τις αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες πρωτοβουλίες του σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και επ’ αυτού να τοποθετηθεί το σύνολο των συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου.

κ. Πρόεδρε,

Οι δημοκρατικές διαδικασίες, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός προς τους επικεφαλής των παρατάξεων (εκ των οποίων δύο πρώην Δήμαρχοι) επιβάλλουν οποιαδήποτε  πρόσκληση για  συνάντηση με τον δήμαρχο, να απευθύνεται προς αυτούς από τον ίδιο, και όχι να γίνεται,  «τη μεσιτεία» και κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του οποίου τα καθήκοντα περιορίζονται στη σύνταξη της ημερήσιας διάταξης και της αποστολής της πρόσκλησης – σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι της διαμόρφωσης των προσωπικών συναντήσεων του Δημάρχου.

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

 

Φώτης Χατζηδιάκος         Δημήτριος Κρητικός          Καλετός Πότσος

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»     «ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ»       «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.