Nαι, στις οδηγίες των ειδικών όχι, στις συνεδριάσεις παρωδίες του δημοτικού συμβουλίου

Δεν θα μετάσχουν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί  για  μια φορά ακόμη δια περιφοράς,  οι παρατάξεις της μειοψηφίας όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους.

«Είχαμε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων στην πρώτη δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου ώστε ο κ. δήμαρχος να δώσει δημόσια και «δια ζώσης» εξηγήσεις για τις αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες πρωτοβουλίες του σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και επ’ αυτού να τοποθετηθεί το σύνολο των συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου. Είχαμε μάλιστα ξεκαθαρίσει ότι διαφωνούμε με τη στάση του και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα.Ως εκ τούτου δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στην εκλογή εκπροσώπου του δήμου μας στο νέο φορέα, θέμα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε νομιμοποίηση των ενεργειών και χειρισμών του κ. δημάρχου για τα οποία δηλώσαμε τη διαφωνία μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς.

«Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά ότι η συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία των πολιτών δεν μπορεί να οδηγεί σε προσχηματικές συνεδριάσεις – παρωδίες του Δημοτικού Συμβουλίου, και να λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις χωρίς καμία ουσιαστική κουβέντα, και δυνατότητα τοποθέτησης των παρατάξεων.Τα θέματα άλλωστε που φέρνει σήμερα για συζήτηση η δημοτική αρχή, χρήζουν εκτενούς συζήτησης και κάθε άλλο παρά ήσσονος σημασίας είναι για τους πολίτες και το νησί μας», αναφέρουν  οι κκ. Φώτης Χατζηδιάκος, Δημήτρης Κρητικός και Τάκης Πότσος.

Στην κοινή επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Κύριε Πρόεδρε,

Σχετικά με την με αρ. πρωτ.  2/20351/14-5-2020 πρόσκληση που μας αποστείλατε για τη συμμετοχή μας στη σημερινή ( 18/5/2020) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «δια περιφοράς» έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

– Ο τρόπος διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου με τη συγκεκριμένη διαδικασία μας βρίσκει εντελώς αντίθετους για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενη κοινή ανακοίνωση των παρατάξεών μας, όταν και τότε η δημοτική αρχή είχε αποφασίσει να διεξάγει τη συνεδρίαση του σώματος με αυτό τον τρόπο.

– Είχαμε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων στην πρώτη δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου ώστε ο κ. δήμαρχος να δώσει δημόσια και «δια ζώσης» εξηγήσεις για τις αντιδημοκρατικές και αυθαίρετες πρωτοβουλίες του σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και επ’ αυτού να τοποθετηθεί το σύνολο των συναδέλφων του Δημοτικού Συμβουλίου. Είχαμε μάλιστα ξεκαθαρίσει ότι διαφωνούμε με τη στάση του και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα.

– Ως εκ τούτου δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στην εκλογή εκπροσώπου του δήμου μας στο νέο φορέα, θέμα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε νομιμοποίηση των ενεργειών και χειρισμών του κ. δημάρχου για τα οποία δηλώσαμε τη διαφωνία μας.

Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά ότι η συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία των πολιτών δεν μπορεί να οδηγεί σε προσχηματικές συνεδριάσεις – παρωδίες του Δημοτικού Συμβουλίου, και να λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις χωρίς καμία ουσιαστική κουβέντα, και δυνατότητα τοποθέτησης των παρατάξεων.

Τα θέματα άλλωστε που φέρνει σήμερα για συζήτηση η δημοτική αρχή, χρήζουν εκτενούς συζήτησης και κάθε άλλο παρά ήσσονος σημασίας είναι για τους πολίτες και το νησί μας.

Εξάλλου δε μπορούμε να μην επισημάνουμε και το γεγονός ότι εντός της εβδομάδας ο κ. δήμαρχος συγκαλεί γενική συνέλευση του ΠΡΟΤΟΥΡ «δια ζώσης» στην αίθουσα εθιμοτυπίας με τη συμμετοχή 23 ατόμων προκειμένου να γίνει η κατάρτιση του σε σώμα. Εκεί δεν συντρέχουν λόγοι τήρησης των μέτρων προστασίας που ζητούν οι ειδικοί;

Με την ευκαιρία και για μία ακόμα φορά ζητάμε να αξιοποιηθούν άμεσα και στο Δήμο Ρόδου οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν (τηλεδιάσκεψη) όπως άλλωστε προβλέπεται από την ΠΝΠ και την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ.

Για τους παραπάνω λόγους

Δηλώνουμε την παρουσία μας (παρών) στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18/5/2020 και αποχωρούμε χωρίς συμμετοχή στη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»   «ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ»   «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

 Φώτης Χατζηδιάκος       Δημήτριος Κρητικός        Καλετός Πότσος

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Read previous post:
Οικονομική ενίσχυση στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ από το Δήμο για να μην κλείσει

Η έγκριση του αιτήματος χρηματοδότησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΕΣ ΡΟΔΑ από τον Δήμο Ρόδου, θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση

Close