Eπισφραγίστηκε πανηγυρικά η συμφωνία στον δήμο Ρόδου

Α. Καμπουράκης: Για πρώτη φορά ενώνονται δύο δημοτικές παρατάξεις

Με πανηγυρικό τρόπο και μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για τη νέα δημοτική θητεία, επισφραγίστηκε, χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου, η σύμπραξη των παρατάξεων του νέου Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, «Με Δύναμη για τη Ρόδο», και του κ. Στράτου Καρίκη, «Νέα Μέρα-Ροδίων Όραμα», και παρουσία των 28 συνολικά δημοτικών συμβούλων υπεγράφη το σχετικό συμφωνητικό, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα τοπικά πολιτικά μας πράγματα.

Γύρω στη 1:00 χθες το μεσημέρι, μετέβησαν στο Δημαρχείο ο κ. Καρίκης μαζί με τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του και μάλιστα πραγματοποίησαν μία τυπική συνεδρίαση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Σχεδόν την ίδια ώρα, στην αίθουσα εθιμοτυπίας, είχε συγκεντρωθεί και η παράταξη του Δημάρχου. Γύρω στις 2:00 το μεσημέρι, παρουσία όλων των συμβούλων και από τις δύο παρατάξεις, υπεγράφη το συμφωνητικό σύμπραξης από τους δύο άνδρες, βάσει του οποίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα πορευτούν από κοινού στη Διοίκηση του Δήμου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Μετά το πέρας της διαδικασίας και των δηλώσεων, ο κ. Καμπουράκης προχώρησε προς τον πλειοψηφούντα σύμβουλο, κ. Τηλέμαχο Καμπούρη, στον οποίο και κατέθεσε το συμφωνητικό, όπως προβλέπεται, από τη στιγμή που δεν έχει εκλεγεί ακόμη Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου. Όπως θύμισε και ο ίδιος, την εκλογή του νέου Προεδρείου, όπως και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα πραγματοποιηθούν στην πρώτη, ειδική, συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί.

Για τη σύμπραξη
Αμέσως μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, η οποία έγινε αποδεκτή με χειροκροτήματα από τους συμβούλους των δύο παρατάξεων, οι επικεφαλής προέβησαν σε κοινές δηλώσεις, δίνοντας το στίγμα του πώς επιθυμούν να πορευτούν τη νέα δημοτική θητεία. Αναλυτικά:
Ξεκίνησε λέγοντας ο Δήμαρχος: «Πάρα πάρα πολλά χρόνια στη Ρόδο υπάρχει η πρόθεση συνεργασίας, υπάρχει η πρόθεση να δουλέψουμε όλοι για το καλό του Ροδίτη. Πολλά χρόνια ακούμε δεσμεύσεις, δυνατότητες, προοπτικές.

Αλλά, όσο εγώ ξέρω την ιστορία το νησιού, είναι η πρώτη φορά που δύο παρατάξεις ενώνονται σε μία και 28 εξαιρετικοί δημοτικοί σύμβουλοι, άνθρωποι που αποφάσισαν να στερηθούν πολλά από τις οικογένειες και από τον προσωπικό τους χρόνο, ενώνονται αποδεικνύοντας ότι τα όνειρα χρειάζονται θυσία για να γίνουν πραγματικότητα. Και σήμερα εδώ, για πρώτη φορά στο νησί μας, γίνεται μία δημοτική παράταξη από δύο, στο φως του ήλιου, στο δημοτικό μέγαρο, μεσημέρι, μια ηλιόλουστη μέρα, και με ανθρώπους, οι οποίοι στο μυαλό τους έχουν έναν σκοπό: Να αφήσουν μία Ρόδο πίσω τους καλύτερη απ’ ό,τι την παρέλαβαν.

Ο Στράτος Καρίκης είναι μαζί μας, ο συνδυασμός του, ο οποίος ενώνεται με τον δικό μας, έχουμε 28 εξαιρετικούς δημοτικούς συμβούλους και στα χέρια μας είναι να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ικανότητες τις οποίες μας έδωσε ο Ροδίτης απλόχερα, δίνοντάς μας την εντολή του να ενωθούμε και να δουλέψουμε για το δικό του καλό».

Από την πλευρά του, ο κ. Καρίκης δήλωσε: «Κανένας νόμος δεν μπορεί να εμποδίσει τις συνυπάρξεις όταν αυτές είναι για το καλό της Ρόδου. Είναι γνωστό ότι, τόσο ο Αντώνης  Καμπουράκης και η παράταξή του, ο σημερινός Δήμαρχος, όσο και εμείς, ακόμα προεκλογικά, ήμασταν υπέρ των συμπράξεων. Και εγώ μάλιστα, στη συνεχή παρουσία μου στο δ.σ. δεν έπαυα ποτέ να τονίζω ότι και η απλή αναλογική, για τη Ρόδο τουλάχιστον, δεν θ’ αποτελέσει πρόβλημα, γιατί έχει υγιείς πολιτικές δυνάμεις που, όπως σωστά είπε ο Δήμαρχος, στο φως θα συναντηθούν και την επόμενη μέρα θα συνυπάρξουν, ώστε να αποτελέσουν μία νέα Δημοτική Αρχή, μία δυνατή Δημοτική Αρχή, η οποία, επιτέλους, θ’ αλλάξει τα πράγματα στη Ρόδο».
»Κοινή αγωνία-συνέχισε-του Αντώνη Καμπουράκη, του Δημάρχου μας, εμένα και όλων των δ.σ. σήμερα που αποτελούν τη νέα παράταξη των 28, είναι η αγωνία τους ν’ αλλάξει η Ρόδος και στο τέλος αυτής της δημοτικής θητείας, το 2023, να δούμε όλοι τη Ρόδο που επιθυμούμε».

Ο κ. Καρίκης, δεν παρέλειψε ακόμη να επισημάνει ότι κυρίαρχος αυτής της σύμπραξης ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος γιατί πίστεψε σ’ αυτήν. Το πίστευαν και οι ίδιοι αλλά, όπως είπε, σύμπραξη χωρίς επιθυμία του πρώτου στο εκλογικό αποτέλεσμα, του σημερινού Δημάρχου, δεν μπορούσε να υπάρξει. «Υπήρξε όμως τόσο δυνατή αγάπη για το νησί και των δύο που οποιοδήποτε εμπόδιο-και ευτυχώς δεν ήταν πολλά-όλα ξεπεράστηκαν ώστε σήμερα να είμαστε εδώ», τόνισε ακόμη και συμπλήρωσε:

«Άρα, πιστεύω ότι ο Ροδίτης πρέπει να είναι περήφανος, όπως σωστά είπε ο Δήμαρχος, γι’ αυτή  την πρώτη σύμπραξη παρατάξεων που και στη Ρόδο αλλά και γενικότερα δεν έχουμε δει να υπάρχουν ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν τόσες πολλές. Και αυτό κάνει αισιόδοξους όλους μας και βέβαια πάνω απ’ όλους τους κατοίκους, τους Ροδίτες, τις Ροδίτισσες, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, τώρα θα πάνε πάρα πολύ καλά».

Στη συνέχεια, ο κ. Καρίκης ευχαρίστησε και τους 28 συμβούλους που με την υπογραφή τους χθες έκαναν πράξη αυτή τη θέληση και έκλεισε λέγοντας: «Όλοι μαζί θα αποτελέσουμε μία ομάδα δυνατή για ν’ αλλάξουμε τα πράγματα στη Ρόδο». Σημειώνεται ότι οι σύμβουλοι επιδοκίμασαν τα παραπάνω με δυνατό χειροκρότημα.

Για τα «οφίτσια»
Για ακόμα μία φορά χθες, οι δύο άνδρες ρωτήθηκαν για το μοίρασμα των «οφιτσίων», με τον Δήμαρχο να επαναλαμβάνει: «Η προεκλογική μας δέσμευση περί αλλαγής ήθους και ύφους στη νέα Δημοτική Αρχή έχει μία διαφορετική προσέγγιση στο πώς δίδονται τα αξιώματα και πως…“βασανίζουμε” τους ανθρώπους που είναι εδώ πέρα για να πάρουμε από αυτούς  τον καλύτερό τους εαυτό. Δεν είναι η δική μας σκέψη τι έχουμε για ν’ αξιοποιήσουμε και πώς θα δώσουμε μία θέση ευθύνης.

Αντίθετα, θα πρέπει μέσα από τα γκάλοπ, από τις έρευνες, και από τη συναίσθηση όλων των άξιων και νέων αλλά και έμπειρων αυτοδιοικητικών που απαρτίζουν αυτή την παράταξη, να δούμε τα προβλήματα του Ροδίτη και να κρίνουμε ποιος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για ν’ ασχοληθεί με το κατάλληλο πρόβλημα. Άρα, δεν μπορώ να πω ότι ετέθη ποτέ στο τραπέζι ποιος πρέπει να αξιοποιηθεί εκεί αλλά σε ποιο πρόβλημα είναι ο άνθρωπος από τους δημοτικούς συμβούλους που θα προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό και θα προσφέρει την καλύτερη λύση».

Σχετικά με το αν θα επιφυλάσσουν εκπλήξεις οι επιλογές του, δήλωσε ο κ. Καμπουράκης: «Δεν είναι κριτήριο απόφασης το να κάνεις έκπληξη, ούτε είναι το συναίσθημα και το θυμικό καλός σύμβουλος όταν παίρνεις αποφάσεις.

Για να πάρεις μία απόφαση θα πρέπει να βάλεις τα πράγματα πάνω στο τραπέζι και να πάρεις την καλύτερη απόφαση σε σχέση με το πρόβλημα και αυτόν που μπορεί να το διαχειριστεί. Αστεία δεν υπάρχουν, τα προβλήματα είναι πολλά. Αυτά είδε ακριβώς ο ροδιακός λαός και γι’ αυτό εμπιστεύθηκε σε ένα ποσοστό 70% τις τύχες του και την επόμενη δημοτική περίοδο σε νέα Δημοτική Αρχή. Οπότε δεν νιώθω ότι η έκπληξη θα είναι η επιτυχία του εγχειρήματος, ποιος θα διοριστεί και ποιος θα αναλάβει. Πιστεύω η ορθότητα της απόφασης και η αποτελεσματικότητα της επιλογής είναι αυτά που είναι περισσότερο σημαντικά».

Πάνω σ’ αυτό, ο κ. Καρίκης θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο, σε καμία από τις συναντήσεις δεν τέθηκαν θέματα προσώπων και αριθμών. Και είπε: «Υπήρξε μόνο το κοινό όραμα για τη Ρόδο, η δυσμενής κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο νησί μέχρι σήμερα, και το πρόγραμμα, το οποίο σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι κοινό. Όραμα, λοιπόν, και των δύο είναι να πραγματοποιηθούν τα προγράμματα των δύο παρατάξεων, όπως είχαν διαμορφωθεί  προεκλογικά και όπως μετεκλογικά πλέον ενώνονται».

Εκείνο στο οποίο στάθηκε, επίσης, είναι η αλλαγή που πρέπει να υπάρξει στο πολιτικό σκηνικό και το πώς πρέπει επιτέλους ν’ αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. «Μέχρι σήμερα, και στον Δήμο Ρόδου, υπήρχε αυτό το στοιχείο, το παλαιοκομματικό. Όλοι το ξέρουμε. Ελπίζουμε ότι από σήμερα κάτι αλλάζει. Εγώ το ξέρω και αυτό είναι σημαντικό. Άρα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρη η απάντηση στην ερώτηση: Ποτέ δεν τέθηκαν θέματα προσώπων και αριθμών», κατέληξε.

 

Πηγή Ροδιακή

Απάντηση

Read previous post:
Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό των αστυνομικών υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου

Το έργο χρηματοδοτείται με 1,00 εκ. € από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από το

Close