Τα μηνύματα των εκλογών – Αμφισβητείται η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και στη Ρόδο…

Η Νέα Δημοκρατία δέχθηκε ένα ηχηρό ράπισμα, είδε μετά από διαδοχικές εκλογές όπου έκανε επίδειξη δύναμης, να κλονίζεται η κυριαρχία της. Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών εξελίχθηκε σε μεγάλη αποτυχία για το κυβερνών κόμμα, την πρώτη τέτοιων διαστάσεων εδώ και πολλά χρόνια.

Ο δήμος Ρόδου χάθηκε με ολική ανατροπή,  έπεσε αμαχητί παρά τη σθεναρή στήριξη της Ν.Δ με την γαλάζια περιφέρεια  να  πανηγυρίζει για την μη εκλογή του κ. Καμπουράκη

Είναι η πρώτη πολιτική ήττα για τη Νέα Δημοκρατία, η πρώτη ισχυρή αμφισβήτηση των επιλογών Μητσοτάκη και ευρύτερα του Μαξίμου.

Δεν χάθηκε απλώς ο στόχος του γαλάζιου χάρτη και του απόλυτου των νικών στις 13 περιφέρειες, υπήρξε μεγάλη… απόκλιση που πήρε έντονες πολιτικές διαστάσεις

 Από τα εν λόγω εκλογικά αποτελέσματα απορρέουν δύο σοβαρά συμπεράσματα:

Κερδισμένη η συνασπισμένη Κεντροαριστερά

Είναι εμφανές πως υπήρξε συσπείρωση αντιπολιτευτικών δυνάμεων απέναντι στον κ.Καμπουράκη  και δημιουργήθηκε ένα ισχυρό ρεύμα αλλαγής που έφερε τα πάνω κάτω στον  Δήμο Ρόδου.

Αμφισβητούνται οι επιλογές του Μαξίμου

Ίσως να αποτελεί και ένα μήνυμα από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν ικανοποιήθηκε από τις επιλογές της κεντρικής Διοίκησης και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η σιγουριά που ενδεχομένως να έφτανε στα όρια της αλαζονείας που εκδήλωναν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, με προίκα τα αποτελέσματα του α’ γύρου και με φόντο τον β΄ γύρο, γύρισε μπούμπερανγκ για τη Νέα Δημοκρατία. Καλείται, πλέον, να διαχειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά μια ήττα που δεν αλλάζει τους πολιτικούς συσχετισμούς αλλά πλήττει το άτρωτο προφίλ της.