ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΙΔΕΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η μεγάλη γιορτή για τα 20 χρόνια λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί  η εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση και λειτουργία των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:30 στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου.  Θα μετέχουν επίσης ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη.

«Δημιουργήσαμε τα εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία γιατί η εκπαίδευση για μας είναι έρωτας που διαρκώς ανανεώνεται. Έγιναν πολλά βήματα και θα γίνουν και άλλα» δήλωσε στο Notos News ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Κυριάκος Κυριακούλης

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

 

«20 χρόνια γιορτή»

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα είκοσι χρόνια λειτουργίας τους με φόντο ένα φαντασμαγορικό σκηνικό. Οι πάντες και τα πάντα είναι έτοιμα για τη «μεγάλη γιορτή». Οι «οικοδεσπότες» αγωνιούν, οι «προσκεκλημένοι» ανυπομονούν, όλοι οι συντελεστές καρδιοχτυπούν.

Στις 20:30 ακριβώς η «μεγάλη γιορτή» ξεκινά και οι καλεσμένοι καταφθάνουν. Τα πάντα είναι στην ώρα τους, βάσει προγράμματος.

Ξαφνικά, όμως, η γιορτινή ατμόσφαιρα ξεκινά να ηλεκτρίζεται. Οι «οικοδεσπότες» αιφνιδιάζονται από τους προσκεκλημένους και πασχίζουν να κρατήσουν «ισορροπίες» καθώς οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.

Απρόσμενα, το φαντασμαγορικό σκηνικό μοιάζει αλληγορικό. Οι νότες της ζωντανής ορχήστρας κινούνται σε αλλιώτικες κλίμακες. Οι φωνές και οι κινήσεις της χορωδίας συντονίζονται σε συχνότητες που διεγείρουν τη σκέψη και την καρδιά. Τα χορευτικά σύνολα επικοινωνούν έναν ανεξέλεγκτο παλμό.

Μια θεατρική – μουσικοχορευτική παράσταση που ακροβατεί πάνω σε ζητήματα μιας δύσκολης πραγματικότητας και σε παραμύθια που αναζητούν τη δική τους «αλήθεια».

«Θέλει δουλειά η ελευθερία» τραγουδούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, παρέα με τους εξαίρετους μουσικούς τους, σε μια μουσική σύμπραξη με τα μουσικά σύνολα του σχολείου μας. «Δουλειά, αγάπη, φαντασία» σε μια εικοσαετή διαδρομή αδιάκοπης προσφοράς και δέσμευσης στα ιδανικά της παιδείας και του πολιτισμού.

Μπορεί μια γιορτή να γίνει απρόβλεπτη; Μπορεί η ίδια η ζωή να είναι απρόβλεπτη; Και, τελικά, μπορούμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, αν γίνει;

Όλες οι απαντήσεις σε μια μαγική βραδιά, στην οποία, πρωταγωνιστές – εκτός από τις μαθήτριες και τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη – θα είστε όλοι εσείς.