ΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΥΓΕΙΑ

Οδοντιατρικός Σύλλογος: Βαθύτατα προσβλητική και εχθρική η τοποθέτηση για την φορολόγηση των ιατρών !

Τη σφοδρή αντίδραση της διοίκησης του  Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου προκάλεσε η τοποθέτηση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ  για την φορολόγηση των γιατρών και οδοντιάτρων.

«Αυτή η τοποθέτηση είναι βαθύτατα προσβλητική και εχθρική απέναντι στον επιστημονικό κλάδο των ιατρικών επαγγελμάτων και στους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς και οδοντίατρους», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

 

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

 

Ως χώρα διανύουμε μια μακρά προεκλογική περίοδο που ελπίζουμε να ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή, ώστε να υπάρξει σταθερή διακυβέρνηση για τον τόπο. Ως επιστημονικός και συνδικαλιστικός φορέας ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου αποφεύγουμε να εκφράσουμε πολιτική θέση.

 

Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε την τοποθέτηση του κ. Ηλιόπουλου Όθωνα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣυΡιζΑ, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι οδοντίατροι και οι γιατροί θα πρέπει να φορολογούνται περισσότερο από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Αυτή η τοποθέτηση είναι βαθύτατα προσβλητική και εχθρική απέναντι στον επιστημονικό κλάδο των ιατρικών επαγγελμάτων και στους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς και οδοντίατρους.

 

Οι ιδιώτες Οδοντίατροι έχουν αναλάβει το σύνολο της οδοντιατρικής περίθαλψης στην Χώρα, καθώς υπάρχει το διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο διατήρησε ο ΣυΡιζΑ ως κυβέρνηση, της απουσίας  της οδοντιατρικής περίθαλψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι ιδιώτες οδοντίατροι κατά την περίοδο της πανδημίας στήριξαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας διατηρώντας τα οδοντιατρεία τους ανοικτά, αντιμετωπίζοντας όλα τα έκτακτα και επείγοντα οδοντιατρικά περιστατικά. Απορρόφησαν όλες τις ανατιμήσεις των μέσων ατομικής προστασίας, διατηρώντας τις αμοιβές τους σταθερές, στηρίζοντας έτσι τον Έλληνα πολίτη.

Οι ιδιώτες οδοντίατροι δεν αμοίβονται ανά επίσκεψη, αλλά κατά περίπτωση και σχεδόν πάντα η συνταγογράφηση είναι μέρος της θεραπείας χωρίς περαιτέρω χρέωση.

 

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα ξεχάσουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση επέβαλε υπερβολική φορολογία με τους υψηλούς φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές και την 100%  προκαταβολή φόρου, ενώ η περίοδος των capital controls ανέστειλε σε πολύ μεγάλο βαθμό την φροντίδα της στοματικής υγείας .

 

Ως Δωδεκανήσιοι δε, δεν θα ξεχάσουμε την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών Φ.Π.Α. και την υποβάθμιση της περιοχής μας με την ανεξέλεγκτη επέλαση λαθρομεταναστών της διακυβέρνησης ΣυΡιζΑ.

 

Τέλος, η συζήτηση του κρίσιμου ζητήματος της φορολογικής πολιτικής του κράτους εν μέσω χαριεντισμών, με κυνικό τρόπο,  από έναν αυριανό βουλευτή, σίγουρα προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Επιτέλους ας παύσουν να πολιτεύονται με διχαστικούς όρους δαιμονοποιώντας την ιδιωτική πρωτοβουλία.