ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Πιστοποίηση Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης για το εφτάζυμο της Καλύμνου

Στην πρόσφατη επίσκεψη  στο Επαρχείο Π.Ε. Καλύμνου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  και εντεταλμένος  σύμβουλος για θέματα  Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φιλήμονας Ζανετίδης , έκανε αποδεκτή την εισήγηση του Επάρχου  κ. Μουσελλή Εμμανουήλ και το  αίτημα του Προέδρου του Συλλόγου Αρτοποιών Καλύμνου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», κ. Σουλούνια Μικέ , για την πιστοποίηση του Εφτάζυμου της Καλύμνου, ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Το εφτάζυμο παρασκευάζεται  στην Κάλυμνο, με μια ιδιαίτερη παραδοσιακή συνταγή  και συνοδεύει την καθημερινότητα  των Καλυμνίων αλλά και όλες  τις εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής του νησιού,  τις χαρούμενες και τις πιο δύσκολες από την γέννηση , το γάμο μέχρι και το θάνατο. Είναι ένα προϊόν που όσοι το έχουν δοκιμάσει, φίλοι και επισκέπτες του νησιού, το αναζητούν στη συνέχεια .

“Η Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου, αναγνωρίζοντας την αξία, τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του προϊόντος,  θα αναλάβει τη δαπάνη της μελέτης τεκμηρίωσης και σύνταξης του σχετικού φακέλου μετά την απαραίτητη έγκριση των αρμοδίων οργάνων της Περιφέρειας. Με αυτό τον τρόπο,  το περιζήτητο  εφτάζυμο του νησιού, θα μπορεί να ταξιδέψει παντού, εισφέροντας επιπλέον πόρους στους αρτοποιούς του νησιού,  ενώ   παράλληλα θα προβάλλει θετικά το νησί της Καλύμνου ” επισημαίνεται σε ανακοίνωση  του Επάρχου Καλύμνου κ. Μ Μουσελή.