Στα τέλη του καλοκαιριού θα έχουν τελειώσει αρκετές εργασίες στη Νέα Αγορά

Στα τέλη του καλοκαιριού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σημαντικές παρεμβάσεις για τη «Νέα Αγορά», σύμφωνα με τον εντεταλμένο ακίνητης περιουσίας του δήμου Ρόδου κ. Σπύρο Σπυρόπουλο όπως γράφει η εφημερίδα Ροδιακή.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σε δηλώσεις του χθες, καταρχάς προχωρούν με τις παρατάσεις των μισθώσεων των καταστημάτων στο εμβληματικό κτιριακό συγκρότημα καθώς, προχθές, υπέγραψε άλλες δεκαεπτά.

Σημειώνεται ότι έχουν υπογράφει μέχρι τώρα 33 παρατάσεις μισθώσεων και μένουν άλλες δώδεκα που αναμένεται να έρθουν για έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Ιουνίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες. Έτσι, συνολικά θα έχουν υπογραφεί οι μισθώσεις για 55 καταστήματα.

Επίσης, για άλλα 8 με 10 καταστήματα περιμένουν την έγκριση της τεχνικής μελέτης από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων επειδή κάποιοι χώροι πρέπει να τακτοποιηθούν και θα έρθουν και αυτές. Έτσι, μέσα στον Ιούλιο θα έχουν ξεκάθαροι εικόνα ποια καταστήματα είναι ελεύθερα ώστε να προχωρήσουν στη δημοπράτησή τους.

Ως γνωστόν, πρόκειται για δωδεκαετή παράταση μισθώσεων σε καταστήματα που ήδη δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στη Νέα Αγορά και ο νόμος 4605 τους δίνει τη δυνατότητα παράτασης ώστε «οι καταστηματάρχες που ασκούν υγιή επιχειρηματική δράση να μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα της λειτουργία τους», όπως είπε.

Παράλληλα, εγκρίθηκε από την προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και η συμβασιοποίηση για να ξεκινήσουν το μικρό έργο της αποκατάστασης του περιστυλίου της Νέας Αγοράς.

Αρμόδια είναι η διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και ο αντιδήμαρχος πολιτιστικών μνημείων κ. Στέφανος Δράκος και αναμένουν την ολοκλήρωση της συμβασιοποίησης του μεγάλου έργου της ανάπλασης του εσωτερικού χώρου, κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα, όπως είπε, «προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο εγχείρημα της ανάπλασης-παράτασης ζωής στα καταστήματα που υπάρχουν».

Στη συνέχεια, μένει το τελευταίο κομμάτι που με το ολιγομελές τμήμα της ακίνητης περιουσίας, όπως λέει ο κ. Σπυρόπουλος, προσπαθούν να ολοκληρώσουν όλες τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση των ελεύθερων καταστημάτων στη Νέα Αγορά.

Και συμπληρώνει: «Εκεί ολοκληρώνεται το κομμάτι μιας…νέας Νέας Αγοράς που και θα είναι μία ημερομηνία σταθμός, ευελπιστούμε προς το τέλος του καλοκαιριού, που θα ολοκληρωθούν οι παρατάσεις, θα έχει ξεκινήσει η μεγάλη εργολαβία για την αποκατάσταση του μνημείου και θα έχει δρομολογηθεί και η δημοπρασία των ελεύθερων καταστημάτων».

«Οπότε, συνέχισε, και τα σκέλη του εγχειρήματος θα έχουν ολοκληρωθεί και θα είμαστε στην ευχάριστη θέση ως δημοτική αρχή να πούμε ότι έχουμε αγγίξει, έχουμε προχωρήσει και έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει ένα πολύ μεγάλο έργο όπως αυτό της ανάπλασης της Νέας Αγοράς».

Όσο για τις παρεμβάσεις στο περιστύλιο που θα γίνουν τώρα, όπως είπε πρόκειται για έργα αναγκαιότητας που πρέπει να γίνουν άμεσα και θα μπουν τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσουν τα άκρως επικίνδυνα σημεία που είναι και οφθαλμοφανές πια ότι υπάρχουν και θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει.

Τέλος, εργάζονται πυρετωδώς για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών και των εγγράφων για να ανοίξουν τον διεθνή διαγωνισμό της δημοπρασίας των ελεύθερων καταστημάτων.

 

ΠΗΓΗ :  Εφημερίδα Ροδιακή