Σύμη: Πιστόλι μάρκας Colt εκλέψε δόκιμος αξιωματικός από το τάγμα του

H εξαφάνιση ενός πιστολιού μάρκας Colt, διαμετρήματος 0,45 χιλιοστών από την αποθήκη οπλισμού του 549 Τάγματος Εθνοφυλακής στη Σύμη σήμανε συναγερμό στις στρατιωτικές αρχές και τις αστυνομικές υπηρεσίες, που τελικά έλυσαν το μυστήριο και διαπίστωσαν ότι το είχε κλέψει ένας 20χρονος δόκιμος αξιωματικός.

Μόλις έγινε γνωστή η κλοπή, το Στρατοδικείο Αθηνών ζήτησε από την Ασφάλεια Ρόδου να διενεργήσει έρευνες. Όσοι υπηρετούν στο τάγμα ελέγχθηκαν εξονυχιστικά και την Παρασκευή βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του δόκιμου στη Σύμη ένας αορτήρας και ένα μπιτόνι βενζίνης, τα οποία είχε κλέψει από το στρατόπεδο. Έτσι, ο 20χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είχε κλέψει και το πιστόλι μαζί με γεμιστήρες από την αποθήκη και τα μετέφερε στο σπίτι του στην περιοχή του Ρέντη όταν έφυγε από τη Σύμη με άδεια.

Ο νεαρός αποκάλυψε ότι παρέδωσε το όπλο στον 57χρονο πατέρα του, ο οποίος το έλυσε, κράτησε ένα ελατήριο και ένα τμήμα της σκανδάλης και πέταξε το πιστόλι σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Νίκαιας– Ρέντη βρήκαν τα εναπομείναντα τμήματα του πιστολιού και ο πατέρας του αξιωματικού ομολόγησε. Σε βάρος πατέρα και γιου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και καταστροφή οπλισμού που διαβιβάστηκε στο Στρατοδικείο Αθηνών.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα