ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Πώς μπορούν οι υποψήφιοι να λάβουν τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων με sms

Τα στοιχεία τους καλούνται να συμπληρώσουν, οι υποψήφιοι, που πήραν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας ώστε να λάβουν τα αποτελέσματα με SMS στο κινητό τους.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις εξετάσεις.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από  την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr,  όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους  χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Όσον αφορά στα αποτελέσματα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας δεν μπορούν να δηλώσουν με σιγουριά πότε ακριβώς θα ανακοινωθούν καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι μαθητές θα μάθουν τα αποτελέσματα την τελευταία εβδομάδα του μήνα. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν και οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων και θα δοθεί η προθεσμία για τη συμπλήρωση και οριστική καταχώρηση του μηχανογραφικού δελτίου.

Πηγή : Εthnos.gr