ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Κως: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για την 27χρονη – Ο σύντροφος έδωσε συμπληρωματική κατάθεση

Tο ιατροδικαστικό πόρισμα για την 27χρονη Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή στην Κω, εστάλη στην ανακριτική και εισαγγελική Αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, εξαιτίας της προχωρημένης σήψης δεν στάθηκε δυνατή η διακρίβωση του μέσου που προκάλεσε τον θάνατό της.

Εν τω μεταξύ, συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο σύντροφος της 27χρονης ξενοδοχοϋπαλλήλου.

Στο νησί αναμένεται και εκπρόσωπος της πολωνικής πρεσβείας για να ενημερωθεί για το θέμα.

Η νέα γυναίκα φέρεται να βρήκε τον θάνατο από ασφυξία.

Ερωτήματα εγείρει το κινητό της 27χρονης, καθώς βρέθηκε χωρίς την κάρτα SIM σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, καθώς το σημείο είχε ελεγχθεί και τις προηγούμενες ημέρες χωρίς να βρεθεί τότε η ηλεκτρονική συσκευή.

Σημειώνεται πως και η σορός της κοπέλας εντοπίστηκε σε σημείο που είχε ελεγχθεί επανειλημμένα τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., που μίλησαν την Κυριακή στο kathimerini.gr, η σορός βρέθηκε σκεπασμένη με κλαδιά και η μισή βρισκόταν μέσα σε μαύρη σακούλα.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 27χρονης απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι όπου διέμενε ο 32χρονος συλληφθείς από το Μπαγκλαντές, ενώ ο εντοπισμός της έγινε από δύο εθελόντριες της Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη σκιαγράφηση των όσων συνέβησαν εκείνη την ημέρα είναι σε εξέλιξη, ενώ στο «κάδρο» των υπόπτων βρίσκονται δύο άτομα.

Οι αντιφάσεις και οι κάμερες

Βασικός ύποπτος είναι ο 32χρονος συλληφθείς, καθώς τις προηγούμενες ημέρες υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων. Σε αντιφάσεις υπέπεσε επίσης και ο Πακιστανός συγκάτοικός του, ο οποίος είναι ο δεύτερος ύποπτος.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές υποστήριξε ότι συνάντησε την κοπέλα την ημέρα της εξαφάνισής της και πήγαν σπίτι του προκειμένου να της δώσει χασίς. Εκεί, όπως ισχυρίζεται, συνευρέθηκαν ερωτικά με τη συναίνεσή της και στη συνέχεια, ανέφερε, τη μετέφερε σε σημείο που του υπέδειξε προκειμένου να την παραλάβει ο σύντροφός της.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση έλεγξαν το σημείο που τους υπέδειξε ο 32χρονος, ωστόσο δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την παρουσία της κοπέλας στην περιοχή. Επίσης, από κάμερες που βρίσκονται κοντά στο σπίτι του, έχει καταγραφεί ο ίδιος και η κοπέλα να μπαίνουν εκείνη την ημέρα στο σπίτι του, ωστόσο δεν υπάρχουν εικόνες που να τη δείχνουν να εξέρχεται από αυτό.

«Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι πήρε την κοπέλα και τη μετέφερε στο σημείο που του υπέδειξε. Ωστόσο, από τις κάμερες προκύπτει ότι, ενώ ο ίδιος βγαίνει μετά από κάποιες ώρες από το σπίτι αυτό, η κοπέλα δεν εξέρχεται ποτέ. Επιπλέον, πίσω από το σπίτι του υπάρχει και άλλη έξοδος που είναι “τυφλή”, δεν καλύπτεται δηλαδή από κάμερες, έτσι θα μπορούσε να μεταφέρει την κοπέλα μέσω αυτής της εξόδου χωρίς να τον δει κανείς», ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές.

Στο κάδρο δεύτερος ύποπτος

Σχετικά με τον δεύτερο ύποπτο, τον συγκάτοικο του 32χρονου, οι Αρχές εκτιμούν ότι ίσως εμπλέκεται στην υπόθεση όσον αφορά τη μεταφορά της σορού της κοπέλας στον υδροβιότοπο όπου εντοπίστηκε. Πάντως και ο εν λόγω άνδρας έχει υποπέσει σε σημαντικές αντιφάσεις, καθώς, ενώπιον των Αρχών, υποστήριξε πως την ημέρα που εξαφανίστηκε η κοπέλα δεν είδε να έρχονται στο σπίτι ούτε η ίδια ούτε ο 32χρονος συγκάτοικός του, κάτι που αργότερα διαψεύστηκε από τον τελευταίο.

«Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο άτομο που μας είπε ψέματα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Η σκυτάλη των ερευνών έχει περάσει στα στελέχη των Εγκληματολογικών Ερευνών, τα οποία πρόκειται να αναζητήσουν αποτυπώματα και DNA στη σακούλα με την οποία είχε τυλιχτεί η σορός της 27χρονης.

Πηγή Kathimerini.gr