ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο γύρος της Ρόδου σε 8 ημέρες από τον Βραζιλιάνο blogger Pericles Rosa da Nova

Ζώντας καθημερινά σε αυτό τον υπέροχο τόπο που λέγεται Ρόδος, ένα νησί, φτιαγμένο με λαμπερά ανεξίτηλα υλικά, ζώντας μέσα σε αυτή την ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό, έχουμε εξοικειωθεί μαζί της, γι’ αυτό και μας συγκινεί ιδιαίτερα όταν επισκέπτες και δη έμπειροι και πολυταξιδεμένοι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο αποθεώνουν τη Ρόδο με άρθρα – ύμνους στα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν. Μας συγκινεί επίσης όταν καταλαβαίνουν ότι για εμάς τους Ρόδιους κάθε επισκέπτης είναι μοναδικός  και τους υποδεχόμαστε όλους με τη γνωστή ροδίτικη φιλοξενία.

 

Το ίδιο συνέβη και με τον Βραζιλιάνο blogger Pericles Rosa da Nova, με το αρχαιοελληνικό όνομα Περικλής, όπως και τόσα άλλα παιδιά στην περιοχή όπου έζησε τα πρώτα του χρόνια στη μακρινή χώρα του την Βραζιλία, ο οποίος πλέον ζει και εργάζεται επί σειρά ετών στο Λονδίνο, μετά τα τέσσερα χρόνια παραμονής και δραστηριότητας του στην Αμερική, με τους χιλιάδες ακόλουθους (followers) από Μεγάλη Βρετανία, Αμερική, Ισπανία, Πορτογαλία και φυσικά Βραζιλία, στα ταξιδιωτικά site και social media που διατηρεί.

Εντυπωσιάσθηκε τόσο έντονα από τη Ρόδο, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά, που όργωσε κυριολεκτικά το νησί μέσα σε οκτώ μόλις ημέρες από τις 2 -20 Ιουνίου 2023 σε ένα οδοιπορικό – έρευνα για τον φυσικό και πολιτιστικό της πλούτο και όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που καθιέρωσαν τη Ρόδο παγκοσμίως ως έναν μοναδικό τουριστικό προορισμό, με σκοπό αυτό ακριβώς. Να προβάλει το νησί ως ιδανικό προορισμό διακοπών στις τουριστικές αγορές όλου του … κόσμου!

Το ταξιδιωτικό site του Pericles Rosa da Nova που ονομάζεται “ 7 continets -1 passport”- https://www.7continents1passport.com/ δηλαδή «7 ήπειροι-1 διαβατήριο», έχει 60.000 προβολές μηνιαίως και στα social media του έχει 70.000 ακόλουθους, στην πλειοψηφία τους νέοι.

Ο Pericles Rosa da Nova είναι ένας σύγχρονος θαλασσοπόρος που ταξιδεύει με μία κάμερα σε όλο τον πλανήτη αποτυπώνοντας τις ομορφιές κάθε γωνιάς του, γνωρίζοντας άλλους λαούς και πολιτισμούς, για να μοιρασθεί γνώσεις και εμπειρίες με τον κόσμο, παροτρύνοντας τους αναγνώστες του να ταξιδέψουν, καθώς όπως ο ίδιος αναφέρει, «φιλοσοφία μου είναι ότι τα ταξίδια είναι πολύ περισσότερο από ένα πάθος ή ένας τρόπος ζωής είναι αναγκαιότητα! Τα ταξίδια μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τους εαυτούς μας πάνω απ΄ όλα».

Εμπειρίες, γνώσεις, δραστηριότητες, γαστρονομικές απολαύσεις με τις μοναδικές ροδίτικες γεύσεις και διασκέδαση, είχε και το ταξίδι του στη Ρόδο.

Με τη στήριξη του αντιδημάρχου Τουρισμού Αθανάσιου Βυρίνη και των έμπειρων στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, τα οποία τον συνόδευαν στο οδοιπορικό του, δεν άφησε κυριολεκτικά γωνιά του νησιού που να μην πάει και να αποτυπώσει με την κάμερα του.  Ενθουσιάσθηκε δε τόσο πολύ από την ιστορία, τον πολιτισμό, τα μνημεία του νησιού, αλλά και βέβαια από την φυσική ομορφιά και τα μοναδικά τοπία της Ρόδου, τις δραστηριότητες που ασχολήθηκε, τις εμπειρίες που βίωσε ταξιδεύοντας απ΄ άκρη σ΄ άκρη τη Ρόδο, είτε με αυτοκίνητο είτε με πλοίο και φυσικά τον φιλόξενο τρόπο που τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι των χωριών που επισκέφθηκε, που η βασική του ρήση όταν ολοκλήρωσε το ταξίδι του και με την οποία παροτρύνει τους αναγνώστες και ακολούθους του είναι:

«Μην μένετε στο ξενοδοχείο. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και γυρίστε όλη τη Ρόδο. Μην αφήσετε γωνιά ανεξερεύνητη και δραστηριότητες που να μην ζήσετε».

Εντυπωσιασμένος κυριολεκτικά από το μεγαλείο της Ρόδου μετέφερε στα άρθρα του είτε στο site είτε στα social media τις εμπειρίες του από το νησί.

Περπάτησε στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης, επισκέφθηκε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο, περιηγήθηκε στις Ακροπόλεις της Ρόδου, της Λίνδου, στην Αρχαία Κάμειρο, τη Φιλέρημο και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους. Στην Μεσαιωνική Πόλη και την Λίνδο ξεναγήθηκε από διπλωματούχους ξεναγούς του Σωματείου Ελλήνων Ξεναγών Δωδεκανήσου.

Ενθουσιάσθηκε με την πανέμορφη φύση της Ρόδου στον Προφήτη Ηλία, επισκέφθηκε το ξενοδοχείο Έλαφος και Ελαφίνα, την Κοιλάδα των Πεταλούδων και τις Επτά Πηγές,  τα κάστρα Κρητηνίας και Μονολίθου αλλά και στα Σιάννα όπου δοκίμασε μέλι, σούμα και λάδι.

Περπάτησε στον λόφο του Μόντε Σμιθ και στην Ακρόπολη της Ρόδου. Επισκέφθηκε τις Πηγές της Καλλιθέας θαυμάζοντας τη μοναδική αρχιτεκτονική τους, τις Επτά Πηγές όπου εντυπωσιάσθηκε από τα κρυστάλλινα νερά  και την πανέμορφη φύση γενικότερα και στα Κοσκινού αποτυπώνοντας με το φακό του τα παραδοσιακά σπίτια.

Περιηγήθηκε στα Απόλλωνα όπου θαύμασε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και παραγωγής προϊόντων της ροδίτικης γης, πήγε στο οινοποιείο Τριανταφύλλου στον Καλαμώνα, παρακολούθησε μαθήματα μαγειρικής όπου βοήθησε και έμαθε να φτιάχνει ντολμαδάκια! Δεν παρέλειψε φυσικά να δοκιμάσει τις ποικιλίες των ροδίτικων κρασιών!

Έφθασε μέχρι το Πρασονήσι, ταξίδεψε μία μέρα με πλοιαράκι σε όλες τις παραλίες της ανατολικής πλευράς της Ρόδου από το λιμανάκι του Άντονυ Κουίν και την Καλλιθέα μέχρι την παραλία της Τσαμπίκας και την Λίνδο, κολύμπησε στις περισσότερες, ασχολήθηκε με δραστηριότητες όπως sea kayak  στην Κόκκινη Άμμο.

Γεύθηκε την πλούσια ροδίτικη κουζίνα με τις ξεχωριστές γεύσεις από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού στην πόλη και τα ξενοδοχεία, μέχρι τις πιο απλές αλλά δημοφιλείς ταβέρνες στα χωριά.

Για το υπέροχο, όπως ανέφερε ταξίδι του στη Ρόδο, ευχαρίστησε από καρδιάς τον αντιδήμαρχο  Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη  και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου που τον συνόδευσαν σε όλο το οδοιπορικό του στο νησί και συνέβαλαν καθοριστικά ώστε το ταξίδι του στη Ρόδο να είναι άρτιο και να του μείνει αξέχαστο δηλώνοντας:

«Αφού ανέβαλα το ταξίδι μου στη Ρόδο για δύο χρόνια, τελικά την επισκέφτηκα αρχές Ιουνίου. Πέρασα μια εβδομάδα εξερευνώντας αυτό το εξαίσιο ελληνικό νησί, μαθαίνοντας για το ένδοξο και ταραχώδες παρελθόν του, ανακαλύπτοντας κρυμμένα χωριά, κάνοντας μια βουτιά στις απαστράπτουσες γαλάζιες παραλίες του και απολαμβάνοντας την γευστική κουζίνα του. Στη συνέχεια, αναρωτήθηκα γιατί δεν είχα επισκεφτεί τη Ρόδο πριν. Το νησί έχει τα πάντα για να ευχαριστήσει κάθε ταξιδιώτη, από τον δεινό ιστορικό μέχρι τους λάτρεις της υπαίθρου αλλά και τους λάτρεις του all-inclusive. Αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα τη Ρόδο, τι περιμένετε; Δεν θα βρείτε πολλά μέρη που να συγκρίνονται με τη συναρπαστική ιστορία και τη φυσική ομορφιά της Ρόδου».

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Βυρίνης υπογράμμισε:

«Στόχος μας ως Δήμος Ρόδου και ως Διεύθυνση Τουρισμού εξακολουθεί να είναι η προβολή του νησιού, κυρίως οι  απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ρόδος σε όλες τις μορφές τουρισμού. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλους τους δημοσιογράφους  που προβάλουν τον τόπο μας.  Στη Ρόδο έχουν έλθει και έχουν γράψει αφιερώματα δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, bloggers, με αποτέλεσμα το νησί να κατακλύζεται από τουρίστες απ΄ όλο τον κόσμο   που λατρεύουν κυριολεκτικά τους κατοίκους του και κάθε τι ροδίτικο.

Η Ρόδος παρέχει υπηρεσίες ανάλογες των προσδοκιών που έχουν οι επισκέπτες μας οι οποίοι προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί μας κι εμείς ως Δήμος Ρόδου θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προβολή του νησιού μας σε κάθε μέσο που έχει απήχηση στην παγκόσμια κοινότητα».

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι πέραν της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στην επιτυχία του πλούσιου  οδοιπορικού στη Ρόδο και της εξερεύνησης του νησιού συνέβαλαν τα μέγιστα ντόπιοι επιχειρηματίες όπως:

Semiramis City Hotel, Queen Rental Hire, Ένωση Ξεναγών Δωδεκανήσου, Romantika Day cruises, Lipsi Restaurant In Old Town, Melenos Art Boutique Hotel, Hellas Restaurant, Kalipso Restaurant in Lindos, Paraga  Restaurant in Apollona Village, Makri Travel, Rhodes Trekking Hellas, Ladomilos olive, Honey, Souma tasting, Romeo Restaurant, Wine Estate Anastasia Triantafyllou, Galazio Beach Bar Faliraki.