ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος από το Δήμο Ρόδου

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δήμου Ρόδου, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποίησε την Τρίτη 6 Ιουνίου δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικών Σχολείων στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Φυτωρίοy στο λόφο του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ).

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, μαθητές από όλο το νησί και οι εκπαιδευτικοί που τους συνόδευαν ενημερώθηκαν για τις εργασίες που εκτελούνται στο Δημοτικό Φυτώριο από στελέχη της Διεύθυνσης και συζήτησαν μαζί τους για περιβαλλοντικά θέματα που τους απασχολούν όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής. Τονίσθηκε η ανάγκη της πρόληψηςκαι προστασίας του περιβάλλοντος, υιοθετώντας απλές καθημερινές συνήθειες όπως η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί έλαβαν διάφορα φυτά με την παρότρυνση να τα φυτεύσουν στο σπίτι τους ή σε όποιο άλλο χώρο θα επέλεγαν. Επρόκειτο για μία συμβολική δράση που στόχο είχε να αναδείξει ότι«συμβάλουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, σε ένα βιώσιμο μέλλον σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον».