Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό αγνοούμενων από το ναυάγιο στην Πύλο

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου καθώς τις τελευταίες 24 ώρες δεν έχει βρεθεί ούτε ένας ζωντανός.

Οι ολονύχτιες έρευνες του λιμενικού απέβησαν άκαρπες ενώ τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν από τη θάλασσα μόνο πτώματα.

Την ίδια στιγμή ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων παραμένει ακόμη άγνωστος. Σύμφωνα ωστόσο με το λιμενικό υπάρχουν εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 568 ανθρώπους.

Οι μαρτυρίες των επιζώντων κάνουν λόγο για 500 έως 700 άτομα μέσα στο σκάφος που βυθίστηκε – μεταξύ των οποίων δεκάδες γυναίκες και παιδιά.

Τα σωστικά συνεργεία πλέον φοβούνται ότι το αλιευτικό παρέσυρε μαζί του στον βυθό εκατοντάδες μετανάστες που βρισκόταν κλειδωμένοι στα αμπάρια του.

Όλη τη νύχτα συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου στις οποίες συμμετείχαν, δύο σκάφη του λιμενικού και έξι παραπλέοντα σκάφη ερευνούσαν τη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου.

Ωστόσο δε βρέθηκε ούτε ζωντανός ούτε νεκρός μετανάστης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πιο δύσκολες σε σχέση με το προηγούμενο βράδυ.

Όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες λιγοστεύουν για επιζώντες, αφού το ναυάγιο έγινε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου και είναι πολλές οι μαρτυρίες που αναφέρουν πως πολλούς πιθανότατα το σκάφος τους πήρε μαζί του στον βυθό.

Πηγή: skai.gr