ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΥΚΛΑΔΕΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

43 εστιατόρια των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου μεταξύ των καλύτερων εστιατορίων της χώρας

Πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το Νότιο Αιγαίο, στην τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2023 από το «αθηνόραμα», με 43 από τα 117 βραβεία να απονέμονται σε εστιατόρια των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Αναλυτικότερα, χθες Τρίτη 13 Ιουνίου, στο  “MakedoniaPalace” της Θεσσαλονίκης, 117 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα τιμήθηκαν με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, σε μια ιδιαίτερη βραδιά, που ανέδειξε τους άριστους της εθνικής μας κουζίνας είτε στην παραδοσιακή είτε στη σύγχρονη και δημιουργική της έκφανση, στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων που φέτος γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος ήταν εκεί για να απονείμει βραβεία στους νικητές, σε μία τελετή κατά την οποία το Νότιο Αιγαίο«ακούστηκε» 43 φορές, χάρη στα εστιατόρια-νικητές:

NobleGourmet, ξενοδοχείο “ElysiumResort&Spa”, Γευsea, Νίσυρος, Broadway, Κως, CesarMezeBar, Ρόδος, FiveSenses – SophisticatedGreekGastronomy, ξενοδοχείο “LindosBluLuxuryHotel&Suites”, Ρόδος, Fresh, ξενοδοχείο “ElysiumResort&Spa”, Ρόδος, Hellas, Ρόδος, Ο Ηλίας, Ρόδος, Το Λημέρι του Ληστή, Ρόδος, Μαυρίκος, Ρόδος, Mylos, ξενοδοχείο “AtlanticaImperialResort&Spa”, Ρόδος, Παράγκα, Ρόδος  από τα Δωδεκάνησα και Selene, ξεν.”KatikiesGarden”, Σαντορίνη, VaroulkoSantorini, ξεν. “GraceHotelSantorini, AubergeResortsCollection”, Σαντορίνη, Grandma’s, ξενοδοχείο “LiostasiHotel&Suites”, Ίος, PetraRestaurant, ξενοδοχείο “CanavesOiaSuites”, Σαντορίνη, Cantina, Σίφνος, Ches, ξενοδοχείο “Calilo”, Ίος, Efisia, ξενοδοχείο “MyconianAmbassador”, Μύκονος, Iθaka, Ίος, Kenshō Ornos, ξενοδοχείο “Kenshō Ornos”, Μύκονος, Μαραθιά, Τήνος, Nōema, Μύκονος, PanigyriFestivalFood, Σαντορίνη, VezeneSantorini,  ξενοδοχείο “CavoTagooSantorini”, Σαντορίνη, Araklia, Ηρακλειά,Bostani, ξενοδοχείο “VerinaAstra”, Σίφνος, FlyAway, ξενοδοχείο”WestEastSuites”, Σαντορίνη, Ηλιοβασίλεμα, Σύρος, Ήταν ένα μικρό καράβι, Τήνος, Το Θαλασσάκι, Τήνος, IdolRestaurantBar, Σαντορίνη, Kalopsia, Τήνος, Mario, Πάρος, Mia’s, Σαντορίνη, Noa, ξενοδοχείο “MyconianKyma”, Μύκονος, Nos, ξενοδοχείο “Nos”, Σίφνος, PereUbu, ξενοδοχείο “KalesmaMyconos”, Μύκονος, Rada, ξενοδοχείο “CoveParos”, Πάρος, Η Ταβέρνα του Μανώλη, Σίφνος, VassilenasBlue, Αντίπαρος, Ω Omega 3, Σίφνος, από τις Κυκλάδες.

Την υπερηφάνεια του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος γι’ αυτές τις επιδόσεις, καθώς στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, που λειτουργεί με αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης και βράβευσης, το Νότιο Αιγαίο-βραβευμένη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019, αποσπά σημαντικές και πολυάριθμες διακρίσεις τα τελευταία χρόνια και απέδειξε ακόμα μία φορά πόσο καλά υπηρετεί την εθνική μας γαστρονομία.

Την τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2023 παρουσίασαν οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη και Γιώργος Παπαγεωργίου μέσα από ένα γαστρονομικό παιχνίδι με τίτλο “Ελληνική κουζίνα και βραβευμένη γαστρονομία: Μύθοι και αλήθειες”.

Το “παρών” στην τελετή απονομής έδωσαν σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες, μεγάλοι επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Τουρισμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης.