Η Costa Cruises θα προσφέρει εκδρομές ξηράς του National Geographic στη Μεσόγειο – Και η Ρόδος στο πρόγραμμα

Eκδρομές ξηράς που έχει σχεδιάσει το National Geographic στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, τα Κανάρια και τη Μαδέρα, με έμφαση στον υπεύθυνο τουρισμό και στις παραδοσιακές εμπειρίες, θα προσφέρει η Costa Cruises από τον Ιούνιο του 2023.

Οι επισκέπτες θα συνοδεύονται από ντόπιους ειδικούς που έχει εκπαιδεύσει το National Geographic και θα οδηγούνται σε μέρη και εμπειρίες που ξεφεύγουν από τα κλασικά ταξιδιωτικά δεδομένα.

Μέρος των εσόδων από κάθε εκδρομή θα κατευθύνεται στην National Geographic Society ώστε να χρηματοδοτούνται ερευνητικά και αειφόρα προγράμματα  σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η προσφορά έχει σχεδιαστεί για μικρές ομάδες τουριστών ώστε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη προσωπικών σχέσεων με τους ξεναγούς και τη σύνδεση με τη φύση.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, προσφέρεται εμπειρία βιολογίας στη Ρόδο, όπου οι επισκέπτες θα μάθουν για την Blutopia, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που προσπαθεί να κρατήσει νέους ερευνητές στο νησί και να προστατεύσει το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον ενώ εξερευνούν την υδατοκαλλιέργεια και τον θαλάσσιο οικοτουρισμό.

Μια από τις εκδρομές στη Δυτική Μεσόγειο είναι στο Monte Raschio στη Ρώμη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία σε ένα προστατευμένο δάσος οξιάς, που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, ενώ τοπικός οδηγός θα εξηγεί το έργο εξερεύνησης και συντήρησης National Geographic Alfredo di Filippo που αφορά αυτό το μοναδικό μέρος.

Στην Ίμπιζα, ένας οδηγός βοτάνων θα ξεναγεί τους επισκέπτες στο αυθεντικό τοπίο του νησιού, παρουσιάζοντας τις μυρωδιές και τις γεύσεις των άγριων βοτάνων αλλά και τις χρήσεις τους. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα μπορούν να μαθαίνουν για τη μελισσοκομία και τη σημασία των μελισσών για το οικοσύστημα σε μια φάρμα βιολογικών μελισσών, η οποία είναι ανοιχτή αποκλειστικά για τους ταξιδιώτες του National Geographic.

Στο Funchal της Μαδέρα, η Costa Cruises προσφέρει ένα ταξίδι ανακάλυψης μέσω της βιώσιμης γεωργίας στο Quinta Pedagogica da Camacha, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο ορισμένων γεωργικών πρακτικών μέσω δραστηριοτήτων και εργαστηρίων με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της φάρμας.

Πηγή Tornosnews.gr