Σαρμάς: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει στον προεκλογικό αγώνα

Το θεσμικό πλαίσιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης έθεσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας, Ιωάννης Σαρμάς  στην εισήγησή του στο σημερινό (12.6.2023) υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να εγγυάται τον σεβασμό της ελευθερίας έκφρασης, διάδοσης ιδεών και πληροφοριών, εκτίμησης γεγονότων και συμπερασμάτων», τόνισε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο και έκανε μια δήλωση σε τρία σκέλη, στα οποία ανέφερε ότι:

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει ακόμα και στον προεκλογικό αγώνα. Να θυμίσω ότι η ελευθερία ακροάσεως ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους καλύπτει και εκφράσεις, ιδέες, πληροφορίες που μπορεί να δημιουργούν ανησυχία, ακόμη και να σοκάρουν. Είναι αναγκαίο στον νομικό μας πολιτισμό και οφείλουμε να το δεχθούμε».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση. Όλοι οι Έλληνες ως μέλη της δημοκρατικής πατρίδας, κατανοώντας τις απαιτήσεις, πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό και τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο με τους παράτυπους μετανάστες, ο κ. Σαρμάς είπε ότι «επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την κυβέρνηση της τουρκικής δημοκρατίας γιατί, όπως διαπιστώνουμε, συνεργάζεται με την ελληνική για την αντιμετώπιση της μάστιγας των δημοκρατικών κοινωνιών που στοιχειοθετεί την αδίστακτη εκμετάλλευση ατόμων από τους διακινητές.

Αναφορικά με τον Έβρο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δύο αρμόδιους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις για την προσπάθεια που καταβάλλετε ώστε να αποτραπεί η αντικανονική είσοδος αλλοδαπών στη χώρα μας. Όσοι ζητήσουν άσυλο, οφείλουν να χρησιμοποιούν τις θεσμοθετημένες πύλες εισόδου στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, κάθε είσοδος που δεν γίνεται από εκεί, δημιουργεί ζήτημα κανονικότητας και αυτό που οφείλουμε εμείς είναι να καταβάλλουμε τις προσπάθειες που απαιτούνται».

Πηγή  Πρώτο  Θέμα