Λουκέτο σε γνωστό beach bar στη Μύκονο πριν το opening – Στα δικαστήρια η υπόθεση

Την άμεση αναστολή της άδειας λειτουργίας γνωστού beach bar στον Πάνορμο Μυκόνου – το οποίο διαφήμιζε τα εγκαίνιά του την προσεχή Παρασκευή – ζήτησε χθες από τον Δήμο Μυκόνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Μάλιστα, το έγγραφο του υπουργείου απεστάλη χθες με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον».

Παράλληλα, οι αυθαίρετες κατασκευές κηρύσσονται κατεδαφιστέες, επιβάλλονται πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις.

Η ανακοίνωσή του υπουργείου Περιβάλλοντος 

 

«Αποφάσεις του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή «Ψαρρού» του Δήμου Μυκόνου

 

Το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) εξέτασε την Πέμπτη 4.5.2023 δύο ενδικοφανείς προσφυγές, που είχαν ασκηθεί κατά πρωτοκόλλου κατεδάφισης του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υ.Π.ΕΝ. σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή «Ψαρρού» του Δήμου Μυκόνου και κατά Πορίσματος – Έκθεσης αυτοψίας Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή Πάνορμος της νήσου Μυκόνου. Οι αποφάσεις του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α., οι οποίες αφορούν σε απόρριψη και μερική απόρριψη των ενδικοφανών προσφυγών, αντιστοίχως, γνωστοποιήθηκαν την Τρίτη 9.5.2023 στους προσφεύγοντες. Κατά το μέρος της απόρριψης αυτών οι αυθαίρετες κατασκευές είναι κατεδαφιστέες και εφαρμόζονται οι κυρώσεις των άρθρων 271 και 271Α του ν. 5037/2023, ήτοι η επιβολή προστίμων ανέγερσης και διατήρησης, ποινικές κυρώσεις και αναστολή των αδειών λειτουργίας.

 

Με επιστολή του προς τον Δήμο Μυκόνου, την εισαγγελία, την περιφέρεια και την αποκεντρωμένη διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Τουρισμού, το Υ.Π.ΕΝ. κοινοποιεί τις απορριπτικές αποφάσεις και ζητά την άμεση κινητοποίησή τους κατά τη δέσμια αρμοδιότητα που έχουν για όλες τις νόμιμες ενέργειες, π.χ. αναστολή των αδειών λειτουργίας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, κατεδάφιση παράνομων κατασκευών κ.ο.κ.».

Σφραγίστηκε το beach bar

Το μαγαζί σήμερα σφραγίστηκε . Όπως ήταν αναμενόμενο, η πλευρά της επιχείρησης πρόκειται να στραφεί κατά της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και μάλιστα άμεσα, επιδιώκοντας και το «πάγωμα» της διαδικασίας.

Ετσι, το  επόμενο «επεισόδιο» της υπόθεσης θα γραφτεί στα δικαστήρια.

 «Θεωρούμε παράνομη την απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Έχει διαστρεβλώσει το νόμο και δεν έλαβε υπόψη κανέναν από τους ισχυρισμούς μας», δηλώνει στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο δικηγόρος της επιχείρησης.

«Θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να μην ανασταλεί η λειτουργία του. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν με απώλεια εργασίας 700 άνθρωποι».

Η πλευρά της επιχείρησης θα προσφύγει άμεσα στα διοικητικά δικαστήρια για να καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης και να ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής, δηλαδή να «παγώσει» η διαδικασία μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης.

Πηγή: skai.gr