ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑΡΟΔΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑΥΓΕΙΑ

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές/Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ρόδου από τη Δευτέρα 8 Μαΐου έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές/Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ρόδου από τη Δευτέρα 8 Μαΐου έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Ο Δήμος Ρόδου θέτοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο κι τις ανάγκες του και γνωρίζοντας ότι ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» από το 2002 (έως και σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 155.568 παιδιά σε όλη την Ελλάδα), θα υλοποιήσει δράση Προληπτικής Ιατρικής παρέμβασης για παιδιά/μαθητές-τριες του νησιού σε συνεργασία με τον ανωτέρω Οργανισμό, από τη Δευτέρα 8 Μαΐου έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.

 

Η Δράση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ρόδου και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου, τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, με τη συμβολή του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Ρόδου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης το κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας 1, έξω από το Δημαρχείο Ρόδου από τις 9:00π.μ. – 17:00 μ.μ. και εκεί καθημερινά θα παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους Οδοντίατροι/Γιατροί, και Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου και του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού και του κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ρόδου.

Οι Γιατροί/Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού από τις 13:00 μ.μ. έως τις 17:00 μ.μ., ενώ τις πρωινές ώρες θα εξεταστούν παιδιά που φοιτούν σε Δημοτικά σχολεία του νησιού.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2241240515,-516,-517,-514,-513.

Η Δράση της Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Ιωάννης Δ. Καμπούρης

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών

και καταπολέμησης του αποκλεισμού των ΡΟΜΑ