Ζητούνται γιατροί στο Νοσοκομείο Ρόδου – Οι ειδικότητες και οι αποδοχές

Το νοσοκομείο Ρόδου ζητά γιατρούς 5 διαφορετικών ειδικοτήτων

Κάλεσμα σε Ιατρούς του ΕΣΥ για να εργαστούν στο Νοσοκομείου Ρόδου με σημαντική αύξηση των αποδοχών τους απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου.

Σε ανακοίνωσή του ο ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου (ΙΣΡ) τονίζει ότι ο Νόμος 5043 ΦΕΚ Α 91/13.4.23 Άρθρο 17 όπου αναφέρεται «Αποζημίωση μετακινούμενου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού ιατρικού προσωπικού σε συγκεκριμένες δομές υγείας ιδίας ή άλλης Υγειονομικής Περιφερείας Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου εικοστού πρώτου ν. 5015/2023» που εισήγαγε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης δίνεται οικονομικό κίνητρο 1800 ευρώ το μήνα στους γιατρούς και 1200 ευρώ σε νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους, προσωρινά, σε άλλες νοσηλευτικές δομές.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι διευκολύνονται και αποζημιώνονται μετακινήσεις εκτός από νησιά και σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από νοσοκομεία που έχουν πλήρη κάλυψη, επιβραβεύοντας τους γιατρούς και προσωπικό που θα μετακινηθεί.

Ενδεικτικά, με τη νέα οικονομική ενίσχυση, για έναν Επιμελητή Β’ οι συνολικές απολαβές είναι πλέον των 4.000 ευρώ και για έναν Επιμελητή Α’ περίπου στις 5.000 ευρώ.

Οι ειδικότητες που ζητά το Νοσοκομείο Ρόδου

Κατόπιν των παραπάνω, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου (ΙΣΡ) απηύθυνε κάλεσμα σε ιατρούς με ειδικότητα:

Ακτινοδιαγνωστικής, Εντατικολογίας, Αναισθησιολογίας, Ουρολογίας, Γυναικολογίας-Μαιευτικής αλλά και άλλων ειδικοτήτων που θα ήθελαν να συνεισφέρουν στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Παράλληλα, η οικογένεια των ως άνω ιατρών θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις ομορφιές του νησιού που συνιστούν έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας.

Ο Ι.Σ.Ρ. εκ της θεσμικής του ιδιότητας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθύνει αυτό το κάλεσμα σε όσους ιατρούς το επιθυμούν, προκειμένου να ενισχυθεί το Δημόσιο σύστημα υγείας σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών.

Που να απευθυνθείτε
Οι ενδιαφερόμενοι Ιατροί που θα επιλέξουν να στελεχώσουν το Νοσοκομείο για τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου στο 22410 26422 (09.00 – 14.00) αλλά και στο e-mail: med@isrodou.gr