Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

Πέθανε, σε ηλικία 50 ετών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νεκτάριος Σαντορινιός κατέληξε σε νοσοκομείο της Ρόδου, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδα.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη τον τελευταίο καιρό, με τον ίδιο να γράφει προ ημερών στο Facebook ότι έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Μάλιστα, προ ημερών είχε συντάξει και μια επιστολή προς τους πολίτες της περιφέρειάς τους, δηλώνοντας «παρών» στις εκλογές που έρχονται.

«Προσωπικά, δίνοντας μια παράλληλη και δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, δηλώνω παρών στον αγώνα να αναπνεύσει και πάλι η χώρα και να σταθεί όρθια η κοινωνία. Παρών στα νικηφόρα ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Παρών στην προσπάθεια να ανατραπεί το καθεστώς που μαυρίζει τις ζωές μας. Παρών πάντα για τις ανάγκες των νησιών και των νησιωτών μας», έγραφε στην εν λόγω επιστολή.

Η ζωή και το έργο του

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο ενώ είχε καταγωγή από τη Σύμη.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και εργάστηκε για αρκετά χρόνια τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Από το 2000 Εργάστηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και είναι μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν μέλος της Βουλής των Ελλήνων από το 2015 ενώ διατέλεσε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.