FEATUREDΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚΥΚΛΑΔΕΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑΤΟΠΙΚΑ

Γ. Χατζημάρκος: Στις 15 Ιουλίου θα είναι έτοιμη η γέφυρα της Κρεμαστής

Στους τομείς της υγείας, της ύδρευσης, της αποχέτευσης και των σχολικών υποδομών θα δώσει προτεραιότητα η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε ό,τι αφορά την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς μετά την καλοκαιρινή περίοδο θα ξεκινήσει η δημοπράτηση έργων.

«Είμαστε στην τελική ευθεία για την έγκριση των περιφερειακών προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το ΕΣΠΑ 2021-2027. Θα είναι αυξημένοι οι πόροι για το Νότιο Αιγαίο και φιλοδοξία μας είναι το φθινόπωρο να εγκαινιάσουμε το πρόγραμμα βγάζοντας τις πρώτες προσκλήσεις στον αέρα.

Έχουμε μία αγωνία για τις ανατιμήσεις που υπάρχουν στην αγορά σε ό,τι αφορά τις πρώτες ύλες και σε συνεργασία με την ΕΝΠΕ αναζητούμε λύσεις με τα αρμόδια υπουργεία» δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος ενημέρωσε για τρία έργα της Ρόδου λέγοντας τα εξής:

– Στο Εθνικό Θέατρο δουλεύουμε  είμαστε στο τελικό στάδιο των τευχών δημοπράτησης και σε έναν μήνα θα μπορέσουμε να το δημοπρατήσουμε

– Στην ύδρευση της Νότιας Ρόδου προχωράμε στην εγκατάσταση του εργολάβου που θα ξεκινήσει μέσα στη σεζόν

– Στη γέφυρα της Κρεμαστής στις 15 Ιουλίου θα την δώσουμε σε κυκλοφορία.

Με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στις φετινές τουριστικές επιδόσεις των νησιών της περιφέρειας λέγοντας ότι σημειώθηκε 13,07% άνοδος σε σχέση με το 2019 για τα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια της περιφέρειας.

«Είχα πει από την αρχή ότι θα είναι μία εξαιρετική σεζόν, αν δεν υπάρξει κάτι βίαιο να το σταματήσει. Η πορεία για το 2022 είναι προδιαγεγραμμένη», κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.