FEATUREDΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πορτογαλία: Παγώνει η πώληση έπαυλης που ανήκει στον Ρομάν Αμπράμοβιτς

Η Πορτογαλία μπλόκαρε την πώληση μιας έπαυλης αξίας 10 εκατ. ευρώ που ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει υποστεί κυρώσεις, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Publico, σύμφωνατο Reuters.

Σύμφωνα με την Publico, ο πρώην ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι προσπάθησε να πουλήσει το ακίνητο 15 ημέρες πριν ξεκινήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσω της εταιρείας Millhouse Views με έδρα το Ντελαγουέαρ, η οποία ανήκει στην Millhouse, η οποία διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, η Caixa Geral de Depositos, παρατήρησε την κίνηση και ειδοποίησε τις αρχές, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Publico δήλωσε ότι το ακίνητο βρίσκεται στο οικόπεδο 17 της περιοχής San Lorenzo North της Quinta do Lago. Ένας μάρτυρας του Reuters δήλωσε ότι υπήρχε μια πινακίδα έξω από την περιφραγμένη έπαυλη που έλεγε ότι είχε πωληθεί.

Στον Αμπράμοβιτς έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των δεσμών του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι έχει τέτοιους δεσμούς.

Ο δισεκατομμυριούχος έλαβε την πορτογαλική υπηκοότητα τον Απρίλιο του 2021 βάσει νόμου που προσφέρει πολιτογράφηση στους απογόνους των Σεφαραδιτών Εβραίων που εκδιώχθηκαν από την Ιβηρική χερσόνησο κατά τη διάρκεια της μεσαιωνικής Ιεράς Εξέτασης.

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη την Πορτογαλία, οδηγώντας τους εισαγγελείς στην έναρξη έρευνας και στην κράτηση ενός ραβίνου που ήταν υπεύθυνος για την πιστοποίηση που επέτρεψε στον Αμπράμοβιτς να αποκτήσει την ιθαγένεια.