δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Οργάνωση Μελών Καρπάθου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει τα εξής:

Φίλες και Φίλοι Καρπάθιοι,

Μετά από τρία χρόνια «χάριτος» στην Κυβέρνηση της ΝΔ, και επειδή όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, πιστεύουμε ότι είναι καιρός να συγκρίνουμε το τί κάναμε εμείς και το τί έκαναν αυτοί την τελευταία τριετία για το νησί μας.

Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

· Εφαρμόσαμε το Μεταφορικό Ισοδύναμο για μεταφορές και καύσιμα (και μάλιστα στην αντλία για τα καύσιμα).

· Δρομολογήσαμε ολόκληρο το χρόνο σύγχρονο πλοίο (BLUESTAR).

· Υπήρξε αεροπορικός ανταγωνισμός με αποτέλεσμα φθηνότερο κόστος μετακίνησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επισκεψιμότητα και την ανάπτυξη του νησιού μας.

· Τελείωσε το έργο του Νοσοκομείου κτιριακά, παραμένοντας σε εκκρεμότητα ο κόμβος και τα όμβρια ύδατα. Ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Οργανόγραμμα και ο επιλεγμένος με αξιοκρατικά κριτήρια Διοικητής.

· Νομιμοποιήσαμε με τροπολογία κατασκευή γλίστρας στα Πηγάδια Καρπάθου, πάγιο αίτημα πολλών ετών.

Αυτά κάναμε εμείς την 4ετία για να καλυτερέψουμε την καθημερινότητα των πολιτών… Είναι αρκετά; Όχι θα μπορούσαμε περισσότερα.

Τι έγινε την τελευταία τριετία….

· Το μεταφορικό ισοδύναμο στα καύσιμα, με φόρους 55% να πλησιάζει τα 2,50 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς μετά από σχεδόν ένα χρόνο.

· Στις μεταφορές έχουμε αύξηση εισιτηρίων κατά 17%

· Πληθωρισμός 10,2% , που στο νησί μας είναι 30% (Για παράδειγμα το ψωμί από 1,00 ευρώ στο 1,30 ευρώ).

· Στο Νοσοκομείο Καρπάθου οι εκκρεμότητες του κόμβου και των όμβριων υδάτων παραμένουν. Το ΦΕΚ με το διορισμό του διοικητή ανεστάλη αδικαιολόγητα και επί μια διετία δεν έχει επιλεγεί κάποιος, από τους «Άριστους», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου. Αυτό φαίνεται από τις ελλείψεις ειδικοτήτων και εξοπλισμού καθώς και από τις παραιτήσεις γιατρών.

Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού με διαδικασίες FastTrack, πράγμα το οποίο καταγγείλαμε στο παρελθόν. Νοσοκομείο με προϋπολογισμό 3.500,000 ευρώ χωρίς να διαθέτει Οικονομική Υπηρεσία.

· Ως προς τη γλίστρα, η απαιτούμενη μελέτη και η κατασκευή παραμένουν στις καλένδες.

Αν θέλεις να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ συναποφασίζοντας για το νησί μας, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΙΤΩΝΤΑΣ, έλα στις 15 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ (ΣΤΟ ΚΟΝΑΚΙ) ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ.

Την Κυριακή 15 Μαΐου, από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, καλούμε όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, να προσέλθουν στις κάλπες, να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δίνοντας το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής.

#15Μαιου #ΣτειλεΤονΛογαριασμο