Σε θετικό έδαφος τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη αντλώντας ώθηση από τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street που τερμάτισαν ένα τριήμερο αρνητικό σερί για τους Nasdaq και S&P 500.

Παράλληλα, η αγορά της Ασίας κινείται με θετικά πρόσημα εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που εκτιμάται πως θα αποτελέσει «οδηγό» για το πόσο επιθετική θα είναι τελικά η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο Ιαπωνικός Nikkei 225 κινείται με μικρά κέρδη 0,2% στις 26.213,64 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,7%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σκαρφαλώνει 1,6%.

Οι κινεζικές αρχές επιμένουν στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων στην εκστρατεία τους για την ανάσχεση της πανδημίας παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός καταγράφει υψηλό 6 μηνών. Η Σαγκάη ανακοινώνει πτώση 51% στις νέες μολύνσεις του κορονοϊού την Τρίτη από την προηγούμενη ημέρα. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι σύντομα οι αρχές θα δώσουν το πράσινο φως για τη χαλάρωση των περιορισμών στην πόλη των 25 εκατ. κατοίκων.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει οριακές μεταβολές. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,2%.

Οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση αργότερα σήμερα των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού τον Απρίλιο στις ΗΠΑ. Την Πέμπτη, θα ανακοινωθούν παράλληλα τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού.