ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΣΑΒΒΑ ΤΖΟΥΑΝΑΚΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

-Σάββα ένα πρωτάθλημα τελείωσε τη γεύση σού αφήνει ?

 

Όσον αφορά το ερασιτεχνικό επίπεδο, είναι η πρώτη σεζόν που ολοκληρώθηκε επιτυχώς, χωρίς διακοπή, μετά από 2 χρόνια. Οπότε προσωπικά, μπορώ να πω ότι παρόλο που φάνηκε σαν να κράτησε παραπάνω η αγωνιστική περίοδος, το ευχαριστήθηκα στο έπακρον και ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν!

-Συμμετοχές έχεις κ με Διγενή κ με Αέρα πιο  διάστημα ήταν καλύτερο,Το πρώτο η το δεύτερο εξάμηνο

Πιστεύω ότι και τα δύο διαστήματα και με τις δύο ομάδες ήταν εξίσου καλά, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι συνταρακτικό. Ελπίζω να έβγαλα εις πέρας, τόσο τις υποχρεώσεις μου όσο και τις απαιτήσεις που είχαν οι δύο προπονητές από τις δύο αυτές ομάδες. Σίγουρα όμως κατά το δεύτερο εξάμηνο, θεωρώ πως ανέβηκα ένα σκαλί παραπάνω καθώς οι στόχοι άλλαξαν και από τον αθλητισμό, πέρασα στο πρωταθλητισμό

-Έχεις εμπειρία από ομάδες σε υψηλό επίπεδο θέλεις να επιστρέψεις εκεί?

Δόξα τω Θεό είχα τη τιμή και την ευκαιρία να βρεθώ στο υψηλότατο επίπεδο, αν αναλογιστούμε ότι τη περίοδο 2018-2019, βγήκα στο Champions League με την ΑΕΚ. Σίγουρα είναι ένα όνειρο δύσβατο, αλλά όχι ακατόρθωτο και εννοείται πως δουλεύω καθημερινά για να μπορέσω να ξανά φτάσω εκεί που βρισκόμουν!

-Κατά τη προσωπική Μου γνώμη έπρεπε να παίζεις σε πολύ καλύτερο επίπεδο γιατί πιστεύεις ότι δε είσαι?

Εκτιμώ τους ανθρώπους που πιστεύουν σε μένα, επομένως σε ευχαριστώ πολύ που υποστηρίζεις αυτή τη άποψη! Σίγουρα η αυτοκριτική είναι ένα μεγάλο κομμάτι στον αθλητισμό. Είναι μεγάλη υπόθεση να μπορείς να αναλαμβάνεις τις ευθύνες για τα λάθη σου. Αλλά επειδή έχω εμπειρίες και από εξωτερικό, Γερμανία και Ιταλία, σε ομάδες επαγγελματικού επιπέδου, η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα τα “συστήματα” σε “τρώνε”! Είναι τεράστια η διαφορά! Από όλες τις απόψεις! Το σημαντικό είναι να μην πτοείσαι  και να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο!

-Υπάρχουν άνθρωποι επαγγελματίες πού σε παρακολουθούν εννοώ σκάουτερ η μάνατζερ η ομάδες?

Σαν άνθρωπος γενικά, δεν μου αρέσει να αποκαλύπτω το τι γίνεται, τόσο στη προσωπική, όσο και στην επαγγελματική μου ζωή! Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά, είναι ότι φέτος έκανα μια πολλή καλή σεζόν και από αυτά που ακούω, το όνομα μου έχει συζητηθεί αρκετά και εκτός συνόρων! Εύχομαι μόνο στο τέλος, να παρθεί η σωστή απόφαση!

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες κ τα όνειρα σου?

Όποιες και αν είναι οι φιλοδοξίες και τα όνειρα του καθενός, πρέπει να έχουμε υγεία! Πάντα ξεκινάω από αυτό, είναι και το βασικότερο νομίζω. Μετέπειτα θα έλεγα ότι θα ήθελα να κάνω περήφανο τον εαυτό μου πρώτα απ’όλα, μετά την οικογένεια μου και εν τέλει κάποιους ελάχιστους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει πάρα πολύ, με διάφορους τρόπους και πιστεύουν σε μένα! Σε όποιον τομέα κι αν είναι αυτό, καθώς στα πλάνα μου είναι να τελειώσω και τις σπουδές μου στο κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων που ξεκίνησα φέτος. Επομένως φιλοδοξώ να φτάσω και στους δύο τομείς, όσο ψηλότερα γίνεται!

-Είσαι στο τελικό κυπέλλου πιστεύεις ότι ο Αέρας θα το κατακτήσει?

Εφόσον είχαμε μείνει εκτός στόχου με το πρωτάθλημα, από τη πρώτη στιγμή, η προσοχή μας στράφηκε στο Κύπελλο, καθώς ήταν μονόδρομος. Η ομάδα πιστεύω είναι σε πολλή καλή κατάσταση και όλα τα παιδιά ανυπομονούν να έρθει αυτή η ώρα. Είμαι σίγουρος πως θα παρουσιαστούμε έτσι όπως μας αρμόζει και στο τέλος τέλος το τρόπαιο θα βαφτεί κόκκινο!

-Πώς είδες το επίπεδο του πρωταθλήματος ξεχώρισες ομάδες κ παίχτες?

 

Από τη τελευταία φορά που αγωνίσθηκα στη Α’ Κατηγορία Δωδεκανήσου τη σεζόν 2017-2018, μπορώ να πω ότι ήταν ένα ωραίο πρωτάθλημα, καλύτερο επίπεδο, με δυνατά ματς και σίγουρα πολλές ανατροπές. Υπάρχει ταλέντο σίγουρα, υπάρχει θέληση για δουλειά και μακάρι όλα να βρουν το δρόμο τους!